Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314658-232312.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης τονίζει σε συνέντευξής της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και παίρνοντας θέση στις εξελίξεις της πολιτικής επικαιρότητας.

«Πιστεύω ακράδαντα στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης. Πρέπει να είναι πάγια επιδίωξη των κομμάτων να συζητούν, να συνεννοούνται και στο μέτρο του δυνατού κάθε φορά να χαράσσουν κοινή γραμμή πλεύσης για τα μείζονα θέματα» εξηγεί.

«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έτσι πολιτευτήκαμε όλα τα χρόνια της κρίσης. Αποδείξαμε στην πράξη ότι δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, πληρώνοντας μεγάλο πολιτικό κόστος» τονίζει.

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία πάνω σε ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της σημερινής δύσκολης κατάστασης και σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση» δηλώνει.

Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, η Φώφη Γεννηματά σημειώνει πως «ακόμα και τώρα ο κ. Τσίπρας τη μια μέρα δήθεν επιζητά συνεννόηση και την επόμενη την πετάει στα “σκυλιά”». Παράλληλα υποστηρίζει πως «με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του είχε φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού» το καλοκαίρι.

«Έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από τις εκλογές και λόγω της κυβερνητικής αφασίας και ανικανότητας, επανερχόμαστε στην προ του καλοκαιριού δραματική κατάσταση» προειδοποιεί.

«Ξεκαθαρίζω για μια ακόμα φορά. Εγώ δεν είμαι Τσίπρας που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνήσει με τα ψέματα και τη δημαγωγία» δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Λέμε σταθερά όχι στα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα άρσης των πολιτικών αδιεξόδων του Πρωθυπουργού, που με τις επιλογές του δημιούργησε. Λέμε σταθερά ναι στην πολιτική συνεννόηση που δίνει διέξοδο και λύσεις για τη χώρα και τους πολίτες» υπογραμμίζει.

«Η κυβερνητική πολιτική Τσίπρα, Καμμένου έχει τόση σχέση με την σοσιαλδημοκρατία όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο» επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η πολιτική που ακολουθούν είναι συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερης επιδρομής στην κοινωνία, διάλυσης της οικονομίας με στερεότυπες ιδεοληψίες, κατάληψης του κράτους με “ημετέρους”, ευτελισμού των δημοκρατικών θεσμών με καθεστωτική νοοτροπία» εξηγεί η Φώφη Γεννηματά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία
Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία

Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».

Jean Birnbaum
Jean Birnbaum: Η δύναμη του να είσαι δίκαιος. Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να κάνουμε τα παλιά λάθη

Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.

Πολιτικές τάσεις
Πολιτικές τάσεις: Ο ανησυχητικός κατακερματισμός της αντιπολίτευσης

Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

7 θέματα που πρέπει να μπουν σε δημόσια διαβούλευση μετά το δικαίωμα στην άμβλωση
7 θέματα που πρέπει να μπουν σε δημόσια διαβούλευση μετά το δικαίωμα στην άμβλωση

Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με δημοψηφίσματα σε μια διαρκή γιορτή της άμεσης δημοκρατίας

Ολομέλεια Βουλής
Βουλή: Live η συζήτηση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το αγροτικό

Αίτημα να προηγηθεί ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εθνικού διαλόγου με την συγκρότηση και σύσταση εθνικής επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY