- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Σάββατο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Να μη συμπεριληφθεί στην ατζέντα το Ασφαλιστικό επιθυμεί η Φώφη Γεννηματά
Το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου με την ημερήσια διάταξη της συνάντησης να επικεντρώνεται στις επικείμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, την προσφυγική κρίση και ενδεχομένως τη συνταγματική αναθεώρηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη επικοινωνήσει με τον προσωρινό επικεφαλής της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ανταποκρίνεται θετικά για τη συμμετοχή του.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε αντίθεση με τη συμπερίληψη του ασφαλιστικού στην ατζέντα του Συμβουλίου. Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον κ. Τσίπρα πως είναι έτοιμη να συζητήσει για τα εθνικά θέματα που αφορούν στο ταξίδι του στην Τουρκία, τις ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας και το προσφυγικό, αλλά διαμήνυσε σε έντονο ύφος ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζήτηση για το ασφαλιστικό. «Θα μπορούσε να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή να καταθέσεις τις προτάσεις της κυβέρνησης στην ΟΚΕ ή να μας καλέσεις και να μας ενημερώσεις γι αυτές» φέρεται να είπε η κ. Γεννηματά, κατά με τους κύκλους του ΠΑΣΟΚ.
Στο Μαξίμου σημείωναν νωρίτερα ότι για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες ένας Πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα «επιχειρούν να αποκαταστήσουν τον διάλογο μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για κρίσιμα ζητήματα εθνικής σημασίας». Παράλληλα επιμένουν ότι εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, μεθαύριο Κυριακή, ο κ. Τσίπρας «επιθυμεί να έχει στον χαρτοφύλακά του μια εθνική θέση» για το κρίσιμο αυτό θέμα.
«Σε καμία περίπτωση» συνέχιζαν, «δεν είναι προσχηματική η επίκληση του προσφυγικού προκειμένου», όπως λένε, «η κυβέρνηση να εκμαιεύσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στο ασφαλιστικό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.