Πολιτικη & Οικονομια

Αγία πάστα

Ο Παστίτσιος μπορεί να διατηρηθεί και εκτός ψυγείου

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 406
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26611-58507.jpg

 Μεγάλη ανακούφιση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό η διαλεύκανση ενός σοβαρότατου ηλεκτρονικού εγκλήματος, με τον κωδικό «Γέρων Παστίτσιος». Ο 27χρονος που διατηρούσε την ομώνυμη ιστοσελίδα στο Facebook οδηγήθηκε στην Ιερά Εξέταση, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βλασφημία σε βαθμό κακουργήματος, αδίκημα που επισύρει την ποινή του λιθοβολισμού ή τουλάχιστον ακρωτηριασμό και ισόβια εκτόπιση στην έρημο του Σινά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο νεαρός εξαπατούσε τους πιστούς υποστηρίζοντας ότι ο Παστίτσιος μπορεί να διατηρηθεί και εκτός ψυγείου και ότι η γη είναι στρόγγυλη. Ο 27χρονος προφυλακίστηκε μετά από σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Κουκλουξκλάν, ενώ η ιστοσελίδα του κάηκε δημοσίως στη Νυρεμβέργη. Σχετικές δηλώσεις έκαναν το Άγιον Φως, η πτέρνα του Αγίου Μελετίου και η Ιερά Σινδόνη, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου Λευκών Ειδών και Ειδών Μπάνιου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Μπάντμιντον.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση μελετά συνολικότερα μέτρα για την εξυγίανση του διαδικτύου, υιοθετώντας αυστηρούς όρους για κάθε ιστοσελίδα που δεν έχει ορθό εθνικό, θρησκευτικό και ρατσιστικό προσανατολισμό. Κάθε υπολογιστής ύποπτος για βλασφημία θα καταβρέχεται προληπτικά με 20 λίτρα αγιασμού, ενώ τάγματα εφόδου θα περιπολούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σπάζοντας τζαμαρίες εβραϊκών καταστημάτων. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ