- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ένας νέος «ύπουλος αντίπαλος»: Η ζέστη!
Σάββατο απόγευμα και το ΠΑΜΕ πάντα στις επάλξεις έβγαλε οργισμένη ανακοίνωση ποταμό εναντίον του νέου -όπως χαρακτηρίζει- «ύπουλου αντιπάλου»…: «Τη ζέστη»!
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση καταγγέλλει: «Οι μέρες του καύσωνα αποτελούν ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου για την εργατική τάξη… Η εργατική τάξη δε χρειάζεται να αποδείξει στους κεφαλαιοκράτες τις ικανότητες της, τις αντοχές και το κουράγιο της… Απέναντι μας έχουμε, εκτός από τους εργοδότες, και έναν ακόμα ύπουλο αντίπαλο: Zέστη και υγρασία…»!
Τώρα, σοβαρά. Εκτός από τους εργοδότες, η εργατική τάξη έχει έναν ακόμα ύπουλο αντίπαλο, τη ζέστη; Και την υγρασία; Μετά το απεχθές μνημόνιο, τους αντεργατικούς νόμους Λοβέρδου, τα νοσηρά σχέδια της τρόικας στα οποία το ΠΑΜΕ δε θα έδειχνε «καμία ανοχή και κανέναν εφησυχασμό», τώρα προειδοποιεί «δεν χωράει κανένας εφησυχασμός, καμιά επανάπαυση» απέναντι στη ζέστη. Και στη συνέχεια δίνει συμβουλές στην εργατική τάξη πώς να αντιδράσει απέναντι στη ζέστη. -Φονιάδες των λαών μετεωρολόγοι…Η αντίσταση απέναντι στον ύπουλο αντίπαλο τη ζέστη, είναι να μη δουλεύουμε.
Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, η ανακοίνωση δε συμβουλεύει να απέχουν από την εργασίας τους μόνο όσοι εργάζονται στην ύπαιθρο ή όσοι έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό που θα ήταν και δικαιολογημένο. Όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση, όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι: «Και σε ανοιχτούς χώρους (εργοτάξια, κτλ), όπου υπάρχει άμεση έκθεση στον ήλιο, αλλά και κλειστούς χώρους, όπου είτε λόγω κατασκευής (μη επαρκής αερισμός, υπόγεια κτλ), είτε λόγω εργασιακών παραγόντων οι συνθήκες εργασίας θα είναι ανυπόφορες» κτλ.
Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι στις παραλίες και πάλι.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.