Πολιτικη & Οικονομια

Οι εκλογές είναι όντως δημοψήφισμα...

114793-649616.jpg
Ορέστης Παδοβάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23096-54887.jpg

...μόνο που το πράγμα έχει χοντρύνει οριακά πλέον και το δίλημμα δεν είναι καν Ευρώ ή Δραχμή, Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο και ότι άλλο έχει παίξει στα πλαίσια του ευτελούς "πολιτικού" διαλόγου που παρακολουθούμε εδώ και καιρό πια όπου ερήμην σοβαρών αντιπροτάσεων και επιχειρημάτων βρήκαν χώρο οι σφαλιάρες.

Το ρολόι της Ελλάδας δείχνει ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.

Όλα τα κουσούρια μας δυστυχώς έχουν συντονιστεί στην πλέον ακατάλληλη στιγμή κάνοντας το δύσκολο σταυρόλεξο της χώρας να δείχνει άλυτο.

Παρόλα αυτά υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία. Είδαμε ήδη μια πρόβα του τι σημαίνει το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών και έστω στο παρά πέντε έχουμε ευτυχώς την τελευταία δυνατότητα να επανορθώσουμε κάνοντας την θλιβερή αυτή εμπειρία ένα σύντομο πάθημα - μάθημα για το μέλλον. Το ζήτημα δεν είναι απλά το αν θέλουμε το Ευρώ ή το Μνημόνιο (αλήθεια το έχει διαβάσει κανείς αυτό;). Αυτή η συζήτηση προϋποθέτει κάτι από το οποίο μετά τις τελευταίες εκλογές έχουμε κάνει πολλά βήματα πίσω.

Το ερώτημα πλέον είναι αν θέλουμε ή όχι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Εδώ που φτάσαμε ψηφίζουμε για το τι πολίτευμα θέλουμε.

Αν όντως θέλουμε Δημοκρατία, τότε θα πρέπει σε πρώτη φάση να σώσουμε τα Δημοκρατικά προσχήματα στέλνοντας ΑΥΤΟΥΣ και ΑΥΤΟΥΣ αλλά και όσους παίζουν φραστικά ή πρακτικά με το πολίτευμα και τους θεσμούς, σε ποσοστά που δεν θα τους επιτρέπουν να παίζουν άλλο με το μέλλον μας. Αφού βάλουμε πάτο σε αυτό το βαρέλι, τότε άμεση προτεραιότητα μετεκλογικά είναι σχηματισμός κυβέρνησης με σαφή μεταρρυθμιστική ατζέντα γυρνώντας πλάτη στους παρασιτικούς πελάτες του παρελθόντος (και του παρόντος) καθώς και δρομολόγηση επιτέλους ενός πολιτικού φορέα που θα στεγάσει τα προοδευτικά και υγιώς σκεπτόμενα άτομα όλων των τάσεων, μακριά από αριστεροδεξιές αγκυλώσεις της παρωχημένης και διχαστικής πολιτικής γεωγραφίας που μας έφερε σε αυτό το χάλι και η οποία λίγο πριν κλείσει τον κύκλο της απειλεί να μας πάρει στο λαιμό της με δήθεν "νέες" ανερχόμενες δυνάμεις του σκοτεινότερου παρελθόντος της.

Το στοίχημα είναι εδώ, τώρα και όχι αύριο. Παίξαμε στις 6/5 τους αγανακτισμένους, τους φασίστες, τους ρατσιστές, τους μπαχαλάκηδες. Το βλέπουμε ήδη ότι δεν βγάζει σε καλό το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός.΄Θέλουμε να σώσουμε το παρόν ώστε να υπάρχει μέλλον;

ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΕΥΚΟΛΑ.

Θα φανεί σε μια εβδομάδα πόσο μάγκες είμαστε. Ας μην κάνουμε το χατίρι στην εύκολη κριτική που θέλει τους Έλληνες τεμπέληδες Βαλκάνιους που αυτοκαταστροφικά θα δώσουν κάθε δικαίωμα στην Ευρώπη να τραβήξει την πρίζα χωρίς ενοχές. Μπορεί να ψηφίσουμε με κρύα καρδιά απόντος του πολιτικού σχήματος που (αν επιβιώσουμε και με τη συμμετοχή μας) θα σχηματιστεί μετεκλογικά, αλλά ας ψηφίσουμε πρώτα απ' όλα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Εδώ μας θέλω.

Μετά θα έχουμε χώρο να διορθώσουμε και τα υπόλοιπα...


 http://orestistrips.blogspot.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ