Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 397

Μέλος του συλλόγου για τη διά νόμου κατάργηση του στρώματος αέρα κάτω από το φύλλο, που δημιουργεί το φαινόμενο της «τυρόπιτας-φούσκα» στους φούρνους

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 397
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23330-51633.jpg

Ο Γιώργος Καραγκούνης, ο άνθρωπος που πέφτει πάντα πρώτος στην καρδιά μας, μας ενημερώνει:

image


● «Εσείς που απειλούσατε ότι δεν θα μας βοηθήσετε αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα πρέπει να μας βοηθήσετε για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ»: Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, σε 23 μόλις λέξεις.

● Ναι, πρόκειται για την προαιώνια πολιτικο-εκπαιδευτική μέθοδο, γνωστή και ως «κάνε αυτό που πρέπει, γιατί αλλιώς θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να σε φάει».


● Ένα από τα μεγαλύτερα νεοελληνικά παράδοξα: Εκείνοι που διαθέτουν πρόσβαση στις μυστικές δημοσκοπήσεις και γενικά σε κάθε είδους «πληροφορίες για λίγους»…

●…να είναι, κατά τα άλλα, οι πρώτοι που μόλις γίνεται μια αποκάλυψη, «πέφτουν από τα σύννεφα» αιφνιδιασμένοι γιατί δεν το περίμεναν!


● Και τώρα, όσοι απορούν για τα σταθερά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ήρθε η ώρα να κάνουν ένα απαραίτητο ιστορικό διάλειμμα:

● Πρώτον, πληκτρολογήστε στη γραμμή αναζήτησης του Google, τις λέξεις «Γιορτές», «Πολεμικής», «Αρετής», «των», «Ελλήνων» και «Χούντα».

● Δεύτερον, παρατηρήστε προσεκτικά τις ασπρόμαυρες εικόνες με τα πατριδόκαυλα συνθήματα και τους τύπους που είναι ντυμένοι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα με πλισέ φουστίτσες και Τσολιάδες.

● Τρίτον, παρατηρήστε τις ασφυκτικά γεμάτες κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου γίνονται αυτές οι γιορτές.

● Τέταρτον: Κλείστε το κομπιούτερ και επιστρέψτε στους προβληματισμούς σας για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και για το πώς είναι δυνατόν, άνθρωποι που υπόσχονται ότι θα τα βάλουν με παιδάκια και θα τα κουβαλάνε έξω από τους παιδικούς σταθμούς, να ποζάρουν ως υπερήφανοι απόγονοι του Λεωνίδα και να πείθουν 7 στους 100 συμπολίτες μας.

● Θυμηθείτε ξανά τις ασφυκτικά γεμάτες κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου από χειροκροτητές στις «Γιορτές Πολεμικής Αρετής».

●...Δεν είναι, τώρα, όλα λίγο πιο κατανοητά;


● «Καλομελετάω»: Το να προετοιμάζομαι για εξετάσεις στο μάθημα «παρατήρησης κάλων».


● Παρεμπιπτόντως, το επιχείρημα ότι «οι ψηφοφόροι μας υπέκυψαν στην κινδυνολογία και φοβήθηκαν, γι’ αυτό μειώθηκαν τα ποσοστά μας», όταν προέρχεται από αντιμνημονιακά κόμματα...

●...δεν είναι σα να ομολογούν ότι στην πραγματικότητα αυτοί δεν ήταν ποτέ ψηφοφόροι τους, αφού φοβήθηκαν αυτό ακριβώς που εκείνα υπόσχονταν;

● Γεγονός: Ο Ιούνιος είναι εκτός των άλλων ο μήνας που νομίζεις ότι τα χρώματα της τηλεόρασης χρειάζονται συνέχεια διόρθωμα, διότι οι περισσότεροι παρουσιαστές εμφανίζονται παράδοξα κόκκινοι από τη βεβιασμένη έκθεσή τους στον ήλιο.


● «Υπερτονισμός»: Το να ξεφεύγει η δοσολογία και να πέφτει μεγαλύτερη ποσότητα τόνου στο φαγητό, από όσο προβλέπει η συνταγή.


● Πάντως η αφίσα του Γιώργου Καρατζαφέρη με τα δύο του χέρια ενωμένα δεν υπαινίσσονταν ότι πλέον η μόνη χειραψία που μπορεί να κάνει λόγω μοναξιάς είναι με τον εαυτό του;


● Ναι, είναι δείγμα πολιτικής ωριμότητας το γεγονός ότι πέρασαν ήδη τέσσερα 24ωρα από τις εκλογές και κανείς δεν ρώτησε ακόμα την κυβέρνηση πότε θα κάνει εκλογές, ώστε να έχει νωπή εντολή προκειμένου να διαπραγματευθεί με τους δανειστές!


● Με τόσο πήγαινε-έλα των καταθέσεων από τις τράπεζες στα στρώματα και από τα στρώματα πάλι πίσω στις τράπεζες, δεν θα έπρεπε τα μαγαζιά που «Αγοράζουν Χρυσό» και τα Στρωματοπωλεία να αρχίσουν να συστεγάζονται;


● Ναι, το να πουλάς «επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου» χωρίς να έχεις ρωτήσει την άλλη πλευρά αν επαναδιαπραγματεύεται είναι απόλυτα ταιριαστό για μια χώρα που υπολογίζει στον προϋπολογισμό έσοδα από οφειλές που ξέρει ότι δεν έχει καμιά πιθανότητα να εισπράξει. 


● Φαναρτζής: Αυτός που επιδιορθώνει τους φανς που ακολουθούν κάποιον σταρ, όταν χαλάνε.  


Πιο  απάνθρωπη θέση εργασίας  της εβδομάδας

Υπεύθυνος ελέγχου καταγγελιών  για πλαστούς  λογαριασμούς του ΚΚΕ στο twitter


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για…

«Γιουτουμποδοξία»: Η επιπλέον επιτήδευση κάθε αυθόρμητης ανθρώπινης εκδήλωσης που συντελείται μπροστά σε κάμερα κινητού τηλεφώνου, επειδή οι συμμετέχοντες έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό που συμβαίνει, θα παραμείνει για πάντα ως video στο Youtube.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ