Πολιτικη & Οικονομια

Γιατί είμαι υποφήφια με τη Δράση;

115112-627046.jpg
Αϊνόλα Τερζοπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21908-53204.jpeg

Με ρωτάνε συχνά γιατί κατεβαίνω υποψήφια στην Α' Αθηνών με τη Δράση του Στέφανου Μάνου. Εγώ, που δεν έχω κανένα πολιτικό παρελθόν και η πολιτική δεν ήταν από τα αγαπημένα μου θέματα συζήτησης. Αδιαφορία; Κάθε άλλο. Απλώς δεν μου άρεσε καθόλου η εικόνα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Γιατί την πολιτική, με την ευρεία σημασία της λέξης, τη θεωρώ πάνω από όλα λειτούργημα

Γιατί λοιπόν αποφάσισα τώρα; Έχοντας μεγαλώσει μέσα στον εκδοτικό χώρο από μία οικογένεια που δημιούργησε πριν από 72 χρόνια τη «Γυναίκα», το πρώτο γυναικείο περιοδικό, ένα πρωτοποριακό εκδοτικό εγχείρημα που έμελλε να εμπνεύσει και να γίνει σταθμός στο χώρο του τύπου τολμώντας να παίρνει θέσεις και να εκφράζει απόψεις, και δημοσιογραφώντας για αρκετά χρόνια (για θέματα εκτός πολιτικής), είχα την τύχη να βρεθώ και να γνωρίσω από κοντά μερικούς πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Ένας από αυτούς ήταν ο Στέφανος Μάνος, τότε υπουργός Περιβάλλοντος. Χωρίς το περίοπτο ύφος που παίρνουν οι περισσότεροι πολιτικοί που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, μιλούσε με καθαρή που λένε γλώσσα, για πράγματα και καταστάσεις που έχουν μεγάλο αντίκρισμα στην καθημερινή ζωή μας. Άξονας, η κοινή λογική, η ωριμότητα και ο ορθολογισμός. Και είναι αυτά τα στοιχεία που με έκαναν χρόνια αργότερα να τον υποστηρίξω, όταν μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο και μου το πρότειναν.

Γιατί ποτέ δεν με γοήτευαν τα μεγάλα λόγια, τα δράματα και οι ουτοπίες. Προτιμώ τα έργα και είμαι αρκετά ρεαλίστρια και υπεύθυνη ώστε να γνωρίζω ότι εμείς δημιουργούμε τις καταστάσεις. Ωστόσο, όλοι χρειαζόμαστε προοπτικές.

Τι προοπτικές όμως μπορείς να έχεις όταν δεν βλέπεις μόνο αυτά που συμβαίνουν, αλλά και τα ζεις; Όταν τα όνειρα σου μοιάζουν με τις σπασμένες βιτρίνες των μαγαζιών; Πόσο καιρό μπορείς να καθίσεις αμέτοχος;

Η αγωνία για το μέλλον, έχει τόσο μεγαλώσει που δεν τη χωράει ο κλειστός χώρος του σπιτιού σου, ούτε της παρέας σου. Πρέπει να βγει έξω.

Ο Αβραάμ Λίνκολν είχε πει ότι «η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με τη ψήφο μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου»

Κι αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα με τη συμμετοχή μου. Να διαδώσω σε όσο περισσότερο κόσμο μπορώ, τις προτάσεις και τα προγράμματα της Δράσης-Φιλελεύθερης Συμμαχίας, κάνοντας γνωστό το έργο του Στέφανου Μάνου. Γιατί κακά τα ψέματα, χρειαζόμαστε έναν έμπειρο, έντιμο και αξιοπρεπή πολιτικό.

Αυτή την περίοδο, έχω μία ακόμα τύχη. Να γνωρίσω τους περισσότερους ανθρώπους που στηρίζουν την ομάδα της Δράσης. Άνθρωποι με αρχές και ήθος, που εκφράζουν ιδέες, ο καθένας από το χώρο που προέρχεται, με επιχειρήματα και διάλογο,

Και είναι αυτή η λέξη που μου ταιριάζει καλύτερα από την τυπική λέξη κόμμα. Γιατί δρούμε σαν συμπαγής ομάδα και όχι μεμονωμένα. Γιατί ανεξάρτητα από το διαφορετικό χώρο που προερχόμαστε ή τις καταβολές που έχουμε ή τα μονοπάτια που ακολουθούμε, έχουμε ένα σκοπό. Να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη σημερινή πολιτική κατάσταση, δίνοντας στη χώρα μας την εικόνα που της αξίζει. Με μαχητικότητα, ανιδιοτέλεια, αξιοκρατία και αγάπη για τον τόπο μας. Γιατί πιστεύω, όταν έμπρακτα θα καλεστούμε να το δείξουμε σε λίγες ημέρες, θα έχουμε διαλέξει και το μέλλον της Ελλάδας.


*Η Αϊνόλα Τερζοπούλου είναι υποψήφια στην Α' Αθηνών με τη Δράση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ