Πολιτικη & Οικονομια

Το δικό μας αύριο δεν το παραχωρούμε

114894-649320.jpg
Λάμπρος Παλάντζας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21655-52664.jpg

Σήμερα η πολιτική είναι απαξιωμένη από τους πολίτες και περισσότερο από τους νέους. Η επιλογή να πολιτευτεί ένας νέος σήμερα φαινομενικά είναι ριψοκίνδυνη. Αλλά αυτή δεν είναι η πραγματικότητα. Τα προβλήματα της εποχής, η κρίση, τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η γενιά μας, χωρίς να φταίει, κάνουν την πολιτική το πεδίο στο οποίο η γενιά μας θα δώσει την μάχη για το αύριο.

Η μάχη αυτή δεν περιορίζεται στην διαμόρφωση των πολιτικών για το μέλλον, αλλά η ουσία της βρίσκεται στην εξασφάλιση του. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει μέλλον για την χώρα, για την γενιά μας. Μέλλον στην Ευρώπη, μέλλον με προοπτική για δουλειά, για ίσες ευκαιρίες, για παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια. Αυτή είναι η μάχη αυτών των εκλογών, όλα αυτά θα κριθούν και θα διαμορφωθούν από το αποτέλεσμα.

Η νέα γενιά οφείλει να είναι μπροστά σε αυτή την μάχη. Γιατί όλα αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε δυστυχώς δεν είναι αυτονόητα. Ο λαϊκισμός, η ανέξοδη και εύκολη πολιτική ρητορική, αναμετρώνται με την αλήθεια.

Το αύριο της χώρας, το δικό μας αύριο, πρέπει να είναι στα χέρια μας. Έχουμε την δύναμη, διαθέτουμε την γνώση μα πάνω από όλα θέλουμε να χτίσουμε την νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τις παθογένειες της μεταπολίτευσης, μια Ελλάδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, στην οποία η νεολαία θα πρωταγωνιστήσει.

Η πρόταση μας για το αύριο, περνάει μέσα από την σταθεροποίηση και την εξασφάλιση του σήμερα. Προέχει η αντιστροφή της κρίσης, η ολοκληρωτική καταπολέμηση της και στην συνέχεια μέσα από ένα πλέγμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα ωφελούν τον άνθρωπο, τους νέους, την προώθηση της γνώσης και της καινοτομίας, οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε.

Βασική προϋπόθεση όλων αυτών είναι η συμμετοχή. Η συμμετοχή στον πολιτικό αγώνα, στην πολιτική μάχη, στην μάχη για το δικό μας αύριο. Κάποιοι επιλέξαμε να συμμετέχουμε ως υποψήφιοι. Οι περισσότεροι οφείλουμε να συμμετέχουμε σαν ψηφοφόροι. Στις εκλογές κρίνεται το δικό μας αύριο. Δεν το χαρίζουμε, δεν το παραχωρούμε.


*Ο Λάμπρος Παλάντζας γεννήθηκε το 1976 στην Δεσκάτη Γρεβενών και από το 2002 ζει και εργάζεταιι στην Αθήνα. Από το 2009 μέχρι και σήμερα υπηρέτησε ως συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών. Έχει αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο ΕΑΠ. Από τα μαθητικά του χρόνια ανέπτυξε πολιτική και κοινωνική δράση όπου μεταξύ άλλων διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Νέων της ΓΣΕΕ.  Το 2004 εκλέχτηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, και το 2006 Γραμματέας της Οργάνωσης Ετεροδημοτών Γρεβενών και από το 2009 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ