- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καλώς να έρθουν, αλλά θα φύγουν νύχτα...
Έρχονται λέει, Γερμανοί εφοριακοί για να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Οι συνήθεις υπερπατριώτες ευρέως φάσματος μιλούν για εθνική ταπείνωση. Μάλλον είναι πολύ χοντρόπετσοι που δεν έχουν νιώσει την εθνική ταπείνωση από τη μέρα κιόλας που η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι τα λεφτά τελείωσαν, ότι η χώρα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της και ζητάει διεθνή βοήθεια για να συνεχίσει να λειτουργεί. Αυτή ήταν η πραγματική εθνική ταπείνωση καθώς και ο διεθνής χλευασμός που προκάλεσε η αποτυχία μας να εφαρμόσουμε και την παραμικρή μεταρρύθμιση στα δύο χρόνια που ακολούθησαν.
Αν η αποτυχία αυτή οφειλόταν στο ότι οι Έλληνες δεν μπορούσαμε ή δεν ξέραμε να φτιάξουμε ένα αποτελεσματικό κράτος, η αποδοχή βοήθειας από άλλους που τα έχουν καταφέρει σ’ αυτό, όχι μόνο δεν θα συνιστούσε εθνική ταπείνωση αλλά θα έδειχνε αναγνώριση του προβλήματος και διάθεση για τη λύση του.
Όχι μόνο Γερμανούς για τα φορολογικά να δεχόμασταν, αλλά και Φινλανδούς για την παιδεία, Σουηδούς για την υγεία και κάθε άλλον που θα μπορούσε επιτέλους να μας δείξει πως στήνεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
Όμως δυστυχώς το πρόβλημα μας δεν ήταν ότι δεν μπορούσαμε ή ότι δεν ξέραμε αλλά ότι δεν θέλαμε. Οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, οι συντεχνίες και το πελατειακό πολιτικό σύστημα αντιστάθηκαν σε κάθε αλλαγή και εκσυγχρονισμό της κρατικής λειτουργίας της Ελλάδας, όχι από άγνοια ή ανικανότητα. Αλλά μελετημένα και με πλήρη γνώση για το τι έκαναν, προκειμένου να εξαιρεθούν από την καταβολή του κόστους της χρεοκοπίας. Οι ομάδες αυτές κατάφεραν σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, να παγώσουν κάθε κίνηση απεγκλωβισμού της Ελλάδας από το βάλτο της χρεοκοπίας, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να εφαρμοστούν μόνο τα βάρβαρα και άδικα μέτρα που προέβλεπαν τα μνημόνια, που δεν έπλητταν τους ίδιους αλλά βούλιαζαν βαθύτερα τη χώρα, και να διατηρήσουν ακέραιο το τριτοκοσμικό σύστημα του οποίου οι ίδιοι είναι τα καλολαδωμένα γρανάζια.
Οι Γερμανοί τεχνοκράτες λοιπόν, καθώς και όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι που θα έρθουν στην Αθήνα για να προσφέρουν τα φώτα τους, θα πέσουν πάνω στον ίδιο τοίχο που πέφτει το υγιές κομμάτι αυτής της χώρας εδώ και δεκαετίες. Ένα πλέγμα ατομικών συμφερόντων, συντεχνιακών διεκδικήσεων και διαφθοράς μέχρι το κόκαλο.
Το βαθύ και σκοτεινό Δημόσιο και οι πολιτικοί προστάτες του, όχι μόνο δεν θα δεχτούν υποδείξεις και συμβουλές, όχι μόνο θα αρνηθούν να συνεργαστούν, αλλά θα σαμποτάρουν με κάθε τρόπο τους «Γερμαναράδες εισβολείς». Που πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν ότι οι δυνάμεις της «ηρωικής αντίστασης» που θα αντιμετωπίσουν είναι ανίκητες και θα γυρίσουν νύχτα, εκεί απ' όπου ήρθαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Απίστευτοι ερασιτεχνισμοί από τον άνθρωπο που χειρίζεται διαβαθμισμένες απόρρητες πληροφορίες»
«Χρησιμοποιήσαμε μακιγιάζ και σίγουρα όχι τεχνητή νοημοσύνη»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για το video clip του τραγουδιστή
«Εγώ τους έλεγα να κάνουν δέκα πράγματα και αυτοί έκαναν τα αντίθετα» λέει για τη ΝΔ
«Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη των Ελλήνων και της πατρίδας» σημειώνει η Πειραιώς
Καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω καιρικών συνθηκών
Οι βασικές προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική
«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, ούτε να επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα στα χρόνια του διχασμού»
«Συκοφαντικά όσα είπε ότι την εκβίασα για το ακίνητο» λέει ο κ. Φρονιμάκης
Βρίσκεται εκεί μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πληρωμών
«Οι νέες αποκαλύψεις υπενθυμίζουν ότι στην Ελλάδα το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων παραμένει ανοιχτό»
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» τονίζει ο ευρωβουλευτής
«Ο Τσίπρας και η ΕΛΑΣ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα» σημειώνει
Από τον Έλτον Τζον και την Άνγκελα Μέρκελ στον Θάνο Ντόκο: Η ιστορία των Ρώσων φαρσέρ που τιμήθηκαν από το Κρεμλίνο
Αποκάλυψε ότι ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό για το περιστατικό
Γιατί δεν δημοσιοποιείται η πλήρης λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.