- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συμφωνώ με τον Σπίρτζη! Είμαι καλά γιατρέ μου;
Θα αραιώσει τόσο πολύ το μέτρο τελικά, ώστε δεν θα αλλάξει η σημερινή κατάσταση. Ελπίζω να διαψευσθώ
Όταν είχε πρωτοανακοινώσει στις αρχές καλοκαιριού το σχετικό μέτρο, είπα: «Σιγά μην το προχωρήσει. Πολύ σωστό για να εφαρμοστεί». Στο κάτω κάτω εύκολα θα κόλλαγε η λάσπη ότι το μέτρο υπαγορεύθηκε από τους κακούς εκμεταλλευτές των διοδίων. Αφορά το μέτρο της μη χρήσης των παράδρομων των Εθνικών οδών από τα φορτηγά.
Έλα όμως που πέρασα τον φετινό Ιούλιο και Αύγουστο πηγαινοερχόμενος κάθε μέρα από την Αθήνα σε ένα εργοτάξιο στον Ωρωπό. Προφανώς και πήγαινα στη δουλειά με το ΙΧ μου από τον παράδρομο, αποφεύγοντας την πληρωμή των €3,25 ανά φορά, ήτοι €6,5 την ημέρα, δηλαδή περισσότερο από τη βενζίνη που έκαιγα! Στις 40 φορές που έκανα τη διαδρομή άρχισα ‒λόγω βαρεμάρας‒ να μετράω τα φορτηγά σε σχέση με τα ΙΧ. Λοιπόν, η αναλογία ήταν κοντά στο 50-50. Στην κυριολεξία! Υπήρχαν φορές που από την απέναντι κατεύθυνση (προσπεράσεις δεν έκανα) μέτραγα στον παράδρομο 10 διαδοχικά φορτηγά TIR, ή εθνικών μεταφορών και ανάμεσά τους ένα ΙΧ. Σκεφτόμουν ότι είναι εντελώς αδύνατον για τους κατοίκους των ενδιάμεσων οικισμών (πχ Καπανδρίτιου, Πολυδενδρίου, Κιούρκων, ωχ συγγνώμη Αφιδνών) να μετακινηθούν χωρίς να αντιμετωπίσουν τη διεθνή μεταφορά αγαθών και προϊόντων. Παράλληλα κοίταγα τα διόδια, τα οποία είχαν 1-2 φορτηγά και δεκάδες ΙΧ. Άρα, η συντριπτική πλειονότητα των φορτηγών ταλαιπωρούσε τους παράδρομους. Μόνο κάτι ψάρακες Βορειοευρωπαίοι οδηγοί νταλίκας χρησιμοποιούσαν την Εθνική οδό. Οι βαλκάνιοι (πινακίδες Βουλγαρίας, οι μισοί βέβαια είναι Έλληνες για φορολογικούς λόγους, άλλη κουβέντα αυτή) στους παράδρομους και με άνεση.
Είναι λογικό αυτό; Μπορείς να κάνεις τη μισή διαδρομή Αθήνα-Λαμία από τα στενάκια εκθέτοντας σε κίνδυνο την τοπική κυκλοφορία; Δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα σε αυτήν την τοπική κίνηση, αφού και εγώ πήγαινα λίγο πιο μακριά. Όταν άκουσα την εξειδίκευση της αρχικής εξαγγελίας τη Δευτέρα 22-8-16, είπα ναι, σωστή κίνηση. Φυσικά βγήκαν αμέσως οι συνδικαλιστές του χώρου χρησιμοποιώντας κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία για να υποστηρίξουν ότι το μέτρο είναι λανθασμένο και ανεφάρμοστο. Ζήτησαν μάλιστα και 3 μήνες προθεσμία για να ενημερωθούν τα μέλη τους, τα οποία σημειωτέον ήδη γνωρίζουν το θέμα.
Τώρα φταίω εγώ που είμαι με τον Σπίρτζη;
ΥΓ: Να διακινδυνεύσω και την πρόβλεψη; Θα αραιώσει τόσο πολύ το μέτρο τελικά, ώστε δεν θα αλλάξει η σημερινή κατάσταση. Ελπίζω να διαψευσθώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.