Πολιτικη & Οικονομια

Κουρουμπλής: «Δεν είναι και προς θάνατο όσα είπε ο Πολάκης»

Σε αναβρασμό ο δικαστικός κλάδος μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπ. Υγείας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131348-298225.JPG

«Δεν είναι και προς θάνατο όσα είπε ο Π. Πολάκης», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τους δικαστές.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως «η κριτική στους Θεσμούς μπορεί να γίνει», ενώ ερωτηθείς αν οι δηλώσεις ήταν λάθος ανέφερε ότι «θα μπορούσα να την είχα κάνει (σ.σ. τη δήλωση για τους δικαστές) με διαφορετικό τρόπο».

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας διερωτήθηκε «τι δουλειά έχουν οι δικαστικές ενώσεις να ζητήσουν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας;».

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο σημειώνοντας πως «πάμε προς την κατεύθυνση της απλής αναλογικής» αφήνοντας όπως είπε ένα ανοιχτό ενδεχόμενο «εάν η κοινωνία δώσει δυνατότητα στο πρώτο κόμμα ή σε σχηματισμό κομμάτων να πιάσει ψηλό ποσοστό» να δοθεί ένα μπόνους εδρών.

Διευκρίνισε ότι το ποσοστό αυτό θα πρέπει να κινείται πάνω από το 40%, ενδεχόμενο στο οποίο θα δίνεται μπόνους 30 εδρών στο πρώτο κόμμα ή στον σχηματισμό των κομμάτων.

Παραδέχθηκε ότι κατ' αυτό τον τρόπο περιορίζεται η απλή αναλογική κατά 10%, αφού οι υπόλοιπες 270 βουλευτικές θέσεις θα κατανέμονται με βάση αυτό το σύστημα. «Εγώ θα καταθέσω την άποψή μου ως οφείλω και από εκεί και πέρα εάν οι αποφάσεις είναι κάτι άλλο, θα πειθαρχήσουμε», υπογράμμισε σημειώνοντας ότι σοφά πράττει ο πρωθυπουργός και ανοίγει κύκλο επαφών για το θέμα με τα πολιτικά κόμματα. Ο υπουργός των Εσωτερικών εκτίμησε ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να δίνει διέξοδο αλλά και να μεταφέρει ένα ποσοστό ευθύνης στην κοινωνία.


Φωτογραφία:  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση των υπογραφών και της σχετικής δήλωσης για την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία», παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού
Για το φαινόμενο Καρυστιανού: Η πολιτική της συγκίνησης

Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.

Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»
Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»

«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY