- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπορεί τα δημοσκοπικά ευρήματα εντός των συνόρων να μην είναι ενθαρρυντικά για την κυβέρνηση, στο διεθνή χώρο ωστόσο οι έπαινοι για τις πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού περισσεύουν. Τελευταίο δείγμα, η χτεσινή δήλωση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, που έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα, προσθέτοντας ότι «βλέπουμε αυθεντική δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις».
«Θαυμάζω τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αφού πρώτα συμφώνησε στο νέο πακέτο βοήθειας, το οποίο περιλαμβάνει σκληρούς όρους» έλεγε πριν από λίγα 24ωρα ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε πέντε τηλεοπτικά δίκτυα. Περιέγραψε μάλιστα ένα ενδιαφέρον πορτρέτο του κ. Τσίπρα: «Είμαι σοσιαλδημοκράτης και θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Προέρχεται από την άκρα αριστερά και εξελέγη πέρυσι με την υπόσχεση να πραγματοποιήσει το αδύνατο. Μετά από μια νέα κρίση, διόρθωσε τα λάθη του, ο ίδιος άλλαξε, το κόμμα του έχει γίνει πιο ειλικρινές και εξελέγη από τον ελληνικό λαό για δεύτερη φορά. Τον θαυμάζω πολύ όπως και τον Ματέο Ρέντσι. Προωθούν τις μεταρρυθμίσεις και θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία».
Πρόσφατες και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης κ. Κλάους Ρέγκλινγκ. «Στην Ελλάδα μερικές φορές τα πράγματα "κολλάνε", αλλά δεν θα πρέπει αυτό να το εξομοιώνουμε με μεταρρυθμιστική απροθυμία», δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung και απέδωσε τις καθυστερήσεις στις αδυναμίες της ελληνικής διοίκησης. «Ο Τσίπρας φέρνει αποτέλεσμα», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ.
Σε ανύποπτο χρόνο, στις 26 Μαρτίου, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη ασυνήθιστου διαλόγου. «Εμπιστεύεστε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα;» ήταν το ερώτημα του δημοσιογράφου κατά την κοινή συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Europe1 και στην τηλεόραση Itele, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου τους για τις γαλλογερμανικές σχέσεις και την Ευρώπη. «Εγώ τον εμπιστεύομαι», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν. «Φυσικά κι εγώ», έσπευσε να πει ο Σόιμπλε.
Αυτά εσχάτως εκτός συνόρων. Μένει να δούμε τη συνέχεια μιας πράγματι εντυπωσιακής πολιτικής στροφής. Μέσα όμως τα δεδομένα μετρούν αλλιώς...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.