- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι στιγμές χαλάρωσης υπουργών-δανειστών στο οχυρωμένο Χίλτον
Ρεπορτάζ από τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικας
Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο Χίλτον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης, παρά το ότι το πρώτο ραντεβού της ημέρας είχε οριστεί για τις 2 το μεσημέρι.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έπινε για ώρα καφέ μαζί με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Θοδωρή Μιχόπουλο στο Βυζαντινό του Χίλτον, ενώ στο πίσω τραπέζι καθόταν ο Γιώργος Σταθάκης μαζί με μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, στην παρέα του Βυζαντινού ήταν πάντα και ο Κορεάτης σύμβουλος (πρώην του Γιάννη Βαρουφάκη και νυν του Ευκλείδη Τσακαλώτου) Γκλεν Κιμ, ο οποίος όμως εξαφανίστηκε από τα βλέμματα και την παρέα του πρωινού καφέ μετά την αποκάλυψη για την αμοιβή του των 800.000 ευρώ.
Πρώτος που πέρασε το κατώφλι του 8ου ορόφου για να συζητήσει με την τρόικα ήταν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ μαζί του ανέβηκαν στην πορεία και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γιώργο Σταθάκη.
Εντωμεταξύ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το Χίλτον σήμερα μοιάζει με φρούριο, αφού υπάρχουν φόβοι ότι διαδηλωτές θα φτάσουν μέχρι εδώ όπου γίνεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Η διαπραγμάτευση θα διαρκέσει όλη μέρα, με κύριο μενού ασφαλιστικό, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και κοινωνική προστασία, ενώ αύριο στις 15.30 οι δανειστές θα αποχωρήσουν, για να επιστρέψουν πάλι σε 10 ημέρες, οπότε και θα ξεκινήσει το κύριο μέρος της διαπραγμάτευσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Επίσκεψη και στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος - «Μάθημα για τους ζωντανούς»
«Πρωτοφανής η πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.