- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι στιγμές χαλάρωσης υπουργών-δανειστών στο οχυρωμένο Χίλτον
Ρεπορτάζ από τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικας
Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο Χίλτον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης, παρά το ότι το πρώτο ραντεβού της ημέρας είχε οριστεί για τις 2 το μεσημέρι.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έπινε για ώρα καφέ μαζί με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Θοδωρή Μιχόπουλο στο Βυζαντινό του Χίλτον, ενώ στο πίσω τραπέζι καθόταν ο Γιώργος Σταθάκης μαζί με μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, στην παρέα του Βυζαντινού ήταν πάντα και ο Κορεάτης σύμβουλος (πρώην του Γιάννη Βαρουφάκη και νυν του Ευκλείδη Τσακαλώτου) Γκλεν Κιμ, ο οποίος όμως εξαφανίστηκε από τα βλέμματα και την παρέα του πρωινού καφέ μετά την αποκάλυψη για την αμοιβή του των 800.000 ευρώ.
Πρώτος που πέρασε το κατώφλι του 8ου ορόφου για να συζητήσει με την τρόικα ήταν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ μαζί του ανέβηκαν στην πορεία και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γιώργο Σταθάκη.
Εντωμεταξύ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το Χίλτον σήμερα μοιάζει με φρούριο, αφού υπάρχουν φόβοι ότι διαδηλωτές θα φτάσουν μέχρι εδώ όπου γίνεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Η διαπραγμάτευση θα διαρκέσει όλη μέρα, με κύριο μενού ασφαλιστικό, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και κοινωνική προστασία, ενώ αύριο στις 15.30 οι δανειστές θα αποχωρήσουν, για να επιστρέψουν πάλι σε 10 ημέρες, οπότε και θα ξεκινήσει το κύριο μέρος της διαπραγμάτευσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Στρ. Σιμόπουλος νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 κατηγορείται ο ελεγκτής
Οι ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει»
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Για αντικαταστάσεις και όχι ανασχηματισμό κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Στο τελευταίο αντίο Μητσοτάκης και Καραμανλής
Τι απαντούν πηγές στα σενάρια για παράταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.