- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι στιγμές χαλάρωσης υπουργών-δανειστών στο οχυρωμένο Χίλτον
Ρεπορτάζ από τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικας
Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο Χίλτον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης, παρά το ότι το πρώτο ραντεβού της ημέρας είχε οριστεί για τις 2 το μεσημέρι.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έπινε για ώρα καφέ μαζί με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Θοδωρή Μιχόπουλο στο Βυζαντινό του Χίλτον, ενώ στο πίσω τραπέζι καθόταν ο Γιώργος Σταθάκης μαζί με μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, στην παρέα του Βυζαντινού ήταν πάντα και ο Κορεάτης σύμβουλος (πρώην του Γιάννη Βαρουφάκη και νυν του Ευκλείδη Τσακαλώτου) Γκλεν Κιμ, ο οποίος όμως εξαφανίστηκε από τα βλέμματα και την παρέα του πρωινού καφέ μετά την αποκάλυψη για την αμοιβή του των 800.000 ευρώ.
Πρώτος που πέρασε το κατώφλι του 8ου ορόφου για να συζητήσει με την τρόικα ήταν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ μαζί του ανέβηκαν στην πορεία και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γιώργο Σταθάκη.
Εντωμεταξύ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το Χίλτον σήμερα μοιάζει με φρούριο, αφού υπάρχουν φόβοι ότι διαδηλωτές θα φτάσουν μέχρι εδώ όπου γίνεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Η διαπραγμάτευση θα διαρκέσει όλη μέρα, με κύριο μενού ασφαλιστικό, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και κοινωνική προστασία, ενώ αύριο στις 15.30 οι δανειστές θα αποχωρήσουν, για να επιστρέψουν πάλι σε 10 ημέρες, οπότε και θα ξεκινήσει το κύριο μέρος της διαπραγμάτευσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.