Πολιτικη & Οικονομια

Πόσο gay είμαστε οι γκέι;

Θα ήμασταν πιο ευτυχισμένοι αν δεν ήμασταν γκέι;

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 260
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11547-26447.jpg

Φέτος το ελληνικό γκέι πράιντ είναι μεγαλύτερο από ποτέ

Αν το να είσαι ομοφυλόφιλος σημαίνει μπελάδες, κρύψιμο, κατακραυγή, μήπως τελικά είναι καταδίκη το να είσαι γκέι; Δεν θα ήμασταν πιο χαρούμενοι, πιο ευτυχισμένοι, πιο “gay” στην τελική αν ήμασταν στρέιτ; Ή αφού αυτό είναι αδύνατο, μήπως να προσποιούμασταν τους στρέιτ;

Είναι όμως οι στρέιτ ευτυχισμένοι απλά λόγω του προσανατολισμού τους; Τσου! Δεν φτιάχνει ο σεξουαλικός προσανατολισμός την ευτυχία. Η καθεμία μας, τη φτιάχνει. Υπάρχουν ένα σωρό γκέι άντρες και γυναίκες που είναι τρελά ευτυχισμένοι.

Κάποιοι γκέι προσπαθούν να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους χωρίς κοπτοραπτική – κόψε λίγη αυτοέκφραση εδώ, πάρε λίγα δικαιώματα από εκεί, μου πέφτει φαρδιά η ελευθερία, μάζεψέ τη. Το Gay Pride είναι ένας από αυτούς τους τρόπους. Και φέτος εξάγει και εισάγει περηφάνια! Οι φίλες μας στη Σόφια χρειάζονται τη βοήθειά μας. Αντιμέτωποι με ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς χειρότερο κι από το δικό μας, οι γκέι και οι λεσβίες της Βουλγαρίας αντιστέκονται και οργανώνουν το δικό τους δεύτερο Sofia Gay Pride στις 27/6.

Ήδη κανονίζεται η μετάβαση ανθρώπων από την Ελλάδα με πούλμαν, με συνολικό κόστος μεταφοράς και διανυκτέρευσης (2 νύχτες) γύρω στα μόλις €100! Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή, επικοινωνήστε: themisborland@gmail.com. Ωραία τα Pride του Παρισιού και του Βερολίνου όπου γιορτάζουν τα κατακτημένα δικαιώματα, αλλά στη Σόφια (και την Αθήνα) ακόμη αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα. Το να συμμετέχεις είναι κάτι παραπάνω από μαγεία! Είναι... ζωή!

Μάλιστα, το Athens Pride θα φιλοξενήσει δώδεκα γκέι από τη Βουλγαρία, στηρίζοντάς τους οικονομικά, ώστε να παρευρεθούν στις 13 Ιουνίου στην Αθήνα. Ελλάς-Βουλγαρία-Ομοφυλοφιλία!

Φέτος το ελληνικό γκέι πράιντ είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Με χορηγούς επικοινωνίας: AΤΗΕΝS VOICE, Ελευθεροτυπία, Mad, Athens DeeJay, 10percent.gr, Screw, Gayworld.gr, City Uncovered, Στο Κόκκινο, Πολύχρωμος Πλανήτης, waveradio.gr, mindradio.gr, gaypatras.gr, lesbian.gr, transs.gr, gayathens.gr, cineek.gr, με μεγάλο χορηγό την γκαλερί Breeder, επίσημους χορηγούς τα μπαρ Big, Mybar, Noiz, S-Cape και Sodade και χορηγούς τα Labyrinth, Μυροβόλος και Moe, το φετινό Πράιντ θα είναι πιο μαζικό κι ενωμένο από ποτέ.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εκτός από Τζίμη Πανούση, θα έχει και drag show (Κούκλες και Gazans), Κωνσταντίνο Ρήγο (Tageria in Concert) και Άγγελο Πλέσσα με καλλιτεχνική εγκατάσταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ