Πολιτικη & Οικονομια

Charlie Hebdo - Charlie Sheen

Το πρόβλημα για τους τζιχαντιστές είναι ότι όλοι μας στον πλανήτη γη Je Suis Charlie Sheen!

96282-643740.jpg
Γιώργος Δημακόπουλος
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
114498-227016.jpg

Η μεγαλύτερη απειλή για τους ισλαμοφασίστες του ISIS δεν είναι ο Oλάντ, δεν είναι ο Oμπάμα, δεν είναι ο Πούτιν, δεν είναι οι αεροπορικές επιδρομές, αλλά είναι ένας star τυπάς από την τηλεόραση αλκοολικός ναρκομανής οροθετικός σεξομανής, είναι ο Τσάρλι Σιν, είναι ο κυρίαρχος δυτικός τρόπος ζωής. Είναι μεγαλύτερη απειλή και από τα δυνατά γέλια από τα βλάσφημα σκίτσα του προφήτη στο «Charlie Hebdo». Το πρόβλημα για τους τζιχαντιστές είναι ότι όλοι μας στον πλανήτη γη Je Suis Charlie Sheen! Οι βομβαρδισμοί και τα αεροπλάνα είναι απλά χρηματιστήριο και λογαριασμοί σε τράπεζες που μετατρέπονται σε αγορές πετρελαίου από τις πετρελαιοπηγές του ισλαμικού χαλιφάτου και γίνονται ρωσικά καλάσνικοφ και πυρομαχικά και τούμπαλιν. Business as usual. Η καθημερινή ζωή είναι ο αντίπαλος του φανατικού θρησκόληπτου φασίστα. 

Νομοτελειακά τα χτυπήματά τους ανά τον κόσμο επιχειρησιακά είναι μικρής κλίμακας, δεν μπορούν να επιτεθούν στην κρατική μηχανή, σε στρατόπεδα, σε αεροδρόμια, σε βάσεις. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να ζωστούν 8 άτομα τα καλάσνικόφ τους και αυτοσχέδιες βόμβες και να ακροβολιστούν ανάμεσα στο πλήθος και να τρομοκρατήσουν. Το ίδιο που κάνει ο κάθε ψυχάκιας Μπρέιβικ στη Νορβηγία ή το κάθε μαλακισμένο με αυτόματο πυροβόλο σε κολέγιο στην Αμερική. Αυτό μπορούν να κάνουν, να σκοτώσουν «αθώους» πολίτες. Να σκοτώσουν «άπιστους» πολίτες. Αυτό που θα ήθελαν είναι να βρεθούν αντίστοιχα 10 ηλίθιοι φασίστες να την πέσουν στις μουσουλμανικές συνοικείες στο Παρίσι, στην Αθήνα, παντού για να μπορέσουν να «ψηλώσουν» στα γκέτο, να φτιάξουν νέους μαχητές-μάρτυρες. Όσο οι Ευρωπαίοι φασίστες δεν μπορούν να τους χτυπήσουν, όσο η Λεπέν είναι μειοψηφία, όσο οι χρυσαυγίτες και οι νεοναζί είναι περιθωριακοί γραφικοί έμποροι, οι τζιχαντιστές απομονώνονται στα κλουβιά τους. Η ζωή συνεχίζεται. 

Την περασμένη Τρίτη στα τηλεοπτικά κανάλια κυριάρχησε η συνέντευξη του Τσάρλι Σιν: «Είμαι εδώ για να ανακοινώσω πως είμαι οροθετικός για να μπει ένα τέλος σε όσα γράφονται για μένα κακόβουλα και να μπει ένα τέλος σε αυτό το μπαράζ των επιθέσεων και των ψευδών πως απειλώ την υγεία άλλων ανθρώπων». Η επίθεση στο Παρίσι ήταν σε 2ο πλάνο. Η ζωή συνεχίζεται. Θρηνούμε αλλά συνεχίζουμε να ζούμε. Και ζούμε με τον τρόπο που κάθε θρησκόληπτος παρανοϊκός θεωρεί ότι πρέπει να τιμωρείται βάναυσα. Κάποια στιγμή στην εποχή του ψυχρού πολέμου, και μετά το αιματοκύλισμα των δύο παγκόσμιων πολέμων, οι Ευρωπαίοι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την οικονομική ένωση και αργότερα την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με ανοιχτά σύνορα. Ο τρόπος ζωής μας θέλαμε δεν θέλαμε έγινε παγκόσμιο πρότυπο. Όταν οι πολίτες της ανατολικής Γερμανίας γκρέμισαν το τείχος, δεν ήταν γιατί δεν τους αρκούσε το σίγουρο σταθερό εισόδημά τους, ήταν γιατί δεν άντεχαν άλλο το γκρίζο, ήταν γιατί δεν είχαν την ελευθερία να ζήσουν όπως οι δυτικοί. Ακόμη και μετά, στο τρελό κυνηγητό της καπιταλιστικής καθημερινότητας, κανένας τους δεν νοστάλγησε το παρελθόν, το παρελθόν έσβησε στο 3 και 4% των εναπομεινάντων κομμουνιστικών κομμάτων των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης που δεν γεύτηκαν την ίδια καταπίεση με εκείνους. Γιατί ήθελαν να ζήσουν όπως τα αμερικανά και οι eurocitizens, με sex, drugs and rock and roll. Γιατί δεν είναι μόνο το rock and roll της Σώτης Τριανταφύλλου που αναπνέει δυνατά, είναι η funk, soul, trip hop, reggae, hip hop, jazz, είναι η ελευθερία να μπορείς να ζεις όπως θες, να ζεις ακόμη και σαν τον Τσάρλι Σιν. (Δυστυχώς μερικές φορές καταλήγει να είναι η ελευθερία να ζεις ακόμη και σε βάρος του άλλου.) Είναι το πολύχρωμο παζλ που φτιάξαμε (μονομερές, άνισο και άδικο μεν) και θέλουν να ζήσουν όλοι. Ο 28χρονος Βέλγος τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ δεν το γλεντάει στο you tube γιατί σέρνει τα πτώματα Ευρωπαίων, το γλεντάει σέρνοντας με το φορτηγάκι του τα κουφάρια των ομοεθνών του μουσουλμάνων Σύριων. Οι «άπιστοι» μουσουλμάνοι είναι ο κυριότερος εχθρός του. Ο φόβος του είναι ότι οι μουσουλμάνοι γίνονται σαν τους δυτικούς.

Όπως οι «κομμουνιστές» έγιναν σαν τους δυτικούς, φοβάται ότι οι ομοεθνείς τους θα γίνουν σαν τους δυτικούς. Για αυτό κόβει κεφάλια άπιστων, πετά από τις ταράτσες ομοφυλόφιλους, κόβει δάχτυλα μικροκλεφτών, εκτελεί ομαδικά γυναίκες «επειδή αρνήθηκαν να αποδεχτούν τους κανόνες του Τζιχάντ και να προσφέρουν τον εαυτό τους για σεξουαλική ικανοποίηση στους μαχητές της οργάνωσης», λιθοβολεί μοιχαλίδες, καταστρέφει αρχαίους ναούς, βιντεοσκοπεί ομαδικές εκτελέσεις στρατιωτών. Όσες δόσεις «μόνο τρόμος» και να προπαγανδίζει το περιοδικό τους το «Dabiq», αυτοί που φοβούνται περισσότερο είναι οι καθοδηγητές τους στα κλειστά τζαμιά και οι συνοδοιπόροι τους. Όσο ταινίες σαν το «Α girl walks home alone at night» και το «Ποιος φοβάται τους γάτους Περσίας» και «Τι απέγινε η Έλι» γυρίζονται στο θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν και δεν ξεχωρίζουν σε κάτι από το δυτικό lifestyle, η Τζιχάντ θα σβήνει μαζί με την καταπιεστική της μέγγενη. Η καλύτερη απάντηση στους τζιχαντιστές δεν είναι τα όπλα του Τσακ Νόρις, είναι αυτή του Τσάρλι Σιν: «Έχω την ευθύνη πλέον να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να βοηθήσω κι άλλους ανθρώπους». 

Το ισλαμικό χαλιφάτο είναι εξαιρετικά πλούσιο, το Τζιχαντιστάν είναι η πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο με 3 δις ευρώ ταμείο, με 44 χιλιάδες βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα που συνήθως πουλούνται στην Τουρκία, έκταση 90 χιλ. τχμ. Και 200 χιλ. στρατιώτες, και εξωτερική χρηματοδότηση από Σαουδική Αραβία. Όμως δεν έχει μέλλον, το όραμα για το μεγάλο ισλαμικό κράτος γκρεμίζεται μέρα παρά μέρα όταν οι πρόσφυγες φτάνουν στην Ευρώπη. Και οι πρόθυμοι μαχητές μάρτυρες ανά το δυτικό κόσμο πάλι θύματα του δυτικού τρόπου ζωής είναι. Οι παρανοϊκοί δολοφόνοι δεν είναι παρά τα «απόβλητα» της καθημερινής μας συμπεριφοράς, όσους περιθωριοποιούμε κάθε μέρα με την άθλια και απαίδευτη συμπεριφορά μας. Εμείς στέλνουμε τους μετανάστες 2ης γενιάς απελπισμένους και απόβλητους στην κατήχηση της σαρίας και του τζιχαντισμού. Αν αποφασιστεί χερσαία επέμβαση πιθανότατα το χαλιφάτο να μετατραπεί σε ένα μεγάλο άδειο οικόπεδο, και οι εναπομείναντες μαχητές μάρτυρες να εκραγούν σε νέες παρανοϊκές επιθέσεις.

Δεν είναι η χρηματοδότηση των Αμερικανών στον Χομεϊνί, δεν είναι η αποικιοκρατία, δεν ειναι ο ιμπεριαλισμός, δεν είναι τα γεράκια της δύσης που δημιούργησαν τους τζιχαντιστές. Αν ήταν έτσι, οι Πολωνοί και οι Λιθουανοί δεν θα είχαν αφήσει ζωντανό ούτε έναν Ρώσο μετά από 60 χρόνια κατοχής και καταστολής. Οι Έλληνες θα πολεμούσαμε ακόμη τους Τούρκους για τα 400 χρόνια σκλαβιάς και υποδούλωσης. Ξύσε την επιφάνεια. Δεν είναι ούτε η δυτική συμβολή-βοήθεια να πέσουν βίαια οι παρανοϊκοί δικτάτορες Μουμπάρακ, Καντάφι και ο Σαντάμ. Η δύση άργησε να ακούσει τις φωνές των λαών και να τους βοηθήσει, δεν μπορούμε να τους κατηγορούμε και ότι έστω και αργά βοήθησαν. Ακόμη και αν η αραβική άνοιξη καταλήξει σε ένα βαθύ σκοτεινό ισλαμικό μεσαίωνα, η δύση θα πρέπει να βοηθήσει όσους πολίτες θα θέλουν να ξεφύγουν από αυτόν. Με ανοιχτά σύνορα για όσους θέλουν και θέλουμε, μπορούν και μπορούμε να ζήσουν μαζί μας ως Ευρωπαίοι πολίτες.   

Ο πολιτισμός και το lifestyle μας όμως είναι τόσο άδικα, που ακόμη και στον παράδεισο του Αμπαούντ οι 72 παρθένες που πιστεύει ότι τον περιμένουν θα προτιμήσουν και πάλι τον Τσάρλι Σιν. Και τα πιλάφια δεν τα μοιραζόμαστε στη γη θα τα μοιραστούμε στον παράδεισο; Όμως αυτό είναι στο χέρι μας να το διορθώσουμε. Την 26χρονη Hasna Aitboulahcen δεν ξέρω τι την περιμένει στο παράδεισό της. Αντί να βρίσκεται στο Κομπάνι και στο Ντιγιάρμπακιρ μαζί με τις Κούρδισσες μαχήτριες και να πολεμά το φασισμό του ISIS ανατινάχτηκε στο πλευρό του. Οι θρησκόληπτοι παρανοϊκοί και οι ψυχασθενείς Μπρέιβικ είναι κομμάτια του κόσμου μας, αν όμως δεν τον διαμορφώσουμε περισσότερο δίκαια, αντί για παρανοϊκούς τζιχαντιστές θα αντιμετωπίσουμε τους πραγματικά φοβισμένους και πεινασμένους του κόσμου μας. Αν σταματήσουμε να κατηγορούμε από την ευκολία του καναπέ μας ως τζιχαντιστές απελπισμένους δραπέτες μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, αν σταματήσουμε να κατηγορούμε πάντα τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και Αμερικανούς και αν σταματήσουμε να θεωρούμε τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια το ότι απλά αφήνουμε κάποιους να διασχίσουν τη χώρα μας για να περάσουν στη Γερμανία και το Βέλγιο, ίσως αντικαταστήσουμε τους ξεδιάντροπους πολιτικούς που απειλούσαν ότι «We cannot keep Isis out if EU keeps bullying us» και βρούμε την αιτία του κακού και τα σφάλματά μας. Είναι μπρος στα μάτια μας.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεντροαριστερά: Ζητούνται πολιτική πρόταση και ηγέτης

Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν διατεθειμένες να συζητήσουν κάτι τέτοιο, αλλά όταν βρεθούν μπροστά στον τοίχο της σκληρής πραγματικότητας ίσως αναγκαστούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.