Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δ. Χαραλαμπίδου δεν ψηφίζει τα μέτρα

Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης δεν θα παραδώσει την έδρα της

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102657-204066.jpg

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαραλαμπίδου δήλωσε ότι «Είναι ειλημμένη απόφαση, το σχέδιο αυτό που είναι ένα σκληρό τρίτο Μνημόνιο, δεν πρόκειται να το ψηφίσω».

Σε δηλώσεις της στον Βήμα FM, η Χαραλαμπίδου πρόσθεσε ότι «είχα ψηφίσει "ναι" στην εξουσιοδότηση, για να κάνει η ελληνική κυβέρνηση διαπραγμάτευση και ήμουν ανάμεσα στους βουλευτές που δήλωσαν -μετά την ψηφοφορία- ότι αν έλθουν μέτρα λιτότητας, δεν θα τα ψηφίσουμε».

Πρόσθεσε ότι «η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι τα κόμματα αυτά, δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, είναι εραστές του Μνημονίου και των μνημονιακών πολιτικών και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφίσουν ένα 3ο Μνημόνιο. Εξάλλου, το είχαν προετοιμάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Όχι, οι συνάδελφοί μου του ΣΥΡΙΖΑ που θα το ψηφίσουν, δεν είναι και αυτοί εραστές του Μνημονίου. Καταλαβαίνω τη στάση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και, κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος, αλλά δεν έχει σημασία αυτό, θέλουν να δώσουν μια στήριξη στην κυβέρνηση. Είναι μια λογική, την οποία εγώ δεν συμμερίζομαι και (η οποία) λέει ότι μπορούμε, έστω και με αυτό το Μνημόνιο, να κυβερνήσουμε και να εφαρμόσουμε μια άλλη πολιτική.

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι αμείλικτα, δυστυχώς και με αυτό το Μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί καμία άλλη πολιτική. Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει σημασία ποιος το υπογράφει και ποιος υπουργός θα υπογράφει τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν».

Σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί από βουλευτής, η κα Χαραμπίδου είπε:«Γιατί να παραιτηθώ; Εγώ εκλέχθηκα με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτές τις θέσεις. Την έδρα μου δεν θα την παραδώσω».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκης Σκέρτσος
Άκης Σκέρτσος: Έγινε πράγματι η Ελλάδα «Βουλγαρία» στους μισθούς; Η απάντηση είναι όχι

«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει

Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY