Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Θεοδωράκης: Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε ρήξη

Θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101904-202859.jpg

 

«Σε λίγη ώρα θα πάρετε ένα κοινό ανακοινωθέν», δήλωσε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έδωσε το πλαίσιο στο οποίο θα κινείται το κοινό ανακοινωθέν. «Λέει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για διαπραγματεύσεις για να γίνει συμφωνία. Επισημάναμε ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη, τα μηνύματα είναι αρνητικά αλλά πρέπει να διαψεύσουμε όλους αυτούς που λένε ότι η Ευρώπη μπορεί να υπάρχει χωρίς τους Έλληνες. Εάν τα πράγματα ηρεμήσουν θα είμαστε εδώ για να κάνουμε κριτική ο ένας στον άλλο. Πρότεινα να μη δοθούν τα πρακτικά του Συμβουλίου μέχρι να περάσει ο κόκκινος συναγερμός για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός έντιμα και καθαρά μας είπε πολλές από τις προτάσεις που θα κάνει στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν εύκολες μέρες κι αυτό πρέπει να το πούμε στον ελληνικό λαό. Θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Οι πολιτικοί αρχηγοί αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι. Ο πρωθυπουργός δέχτηκε ότι το νέο επιτελείο ΥΠΟΙΚ πρέπει να κινείται στην λογική συμφωνίας και όχι λογική ρήξης. Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε ρήξη, ψήφισε συνεννόηση και λύση μέσα στην ΕΕ, στο δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός αύριο θα είναι στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιά θα είναι η στάση των εταίρων μας. Καλούμε την ΕΚΤ να δει ότι υπάρχει προσπάθεια έναρξης διαπραγματεύσεων και πρέπει να δει τις μεγάλες ανάγκες για ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος. Υπάρχει και αναφορά για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Τελευταία προσπάθεια για λύση, δεν χωρούν μικροκομματικές κινήσεις, πρέπει να δούμε όλα αυτά που μας ενώνουν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ