- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
To ΔΝΤ λέει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο
Τι αναφέρει το προσχέδιο έκθεσης για τη βιωσιμότητα
Το πρακτορείο Reuters επικαλείται έκθεση του ΔΝΤ σύμφωνα με την οποία το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο, δίχως την επιμήκυνση των ωριμάσεων των ελληνικών ομολόγων.
Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιμήκυνση των ωριμάνσεων και πιθανή διαγραφή χρέους, σε περίπτωση νέας αύξησης του δημόσιου χρέους και μη εφαρμογής των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα χρειάζεται μία κατ’ αρχήν επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων που διαθέτει τόσο το ίδιο το Ταμείο, όσο και η Ευρωζώνη.
Πιο αναλυτικά, προτείνει επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ κατά 20 χρόνια και της Ευρωζώνης κατά 40 χρόνια.
Όπως προειδοποιεί, εάν η Ελλάδα δεν επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,5% του ΑΕΠ και ανάπτυξη 1% του ΑΕΠ, το ελληνικό χρέος θα χρήζει μίας νέας σημαντικής διαγραφής, ώστε να καταστεί βιώσιμο.
Μάλιστα, στο χειρότερο σενάριο, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η συνολική διαγραφή του χρέους πρέπει να ανέλθει στα 53,1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το Ταμείο εκτιμά ότι το δημόσιο θα ανέρχεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και στο 140% του ΑΕΠ το 2022.
Όπως εξηγεί, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για την τριετία 2015 - 2018 θα φθάσουν τα 50 δισ. ευρώ και εκτιμά ότι είναι αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύντροφοι προσπαθούν να υποτάξουν την πραγματικότητα στην ιδεολογία τους, παρασύροντας τους αδαείς και διασκεδάζοντας όσους έχουν ανοίξει έστω και μια φορά κάποιο βιβλίο ιστορίας και μπορούν να σκεφτούν.
Άρθρο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνας Μιχαηλίδου
«Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δίνουν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο»
Σε ολόκληρο τον κόσμο τα κόμματα του μεσαίου χώρου υποχωρούν. Ευνοημένη είναι μια σκληρή, εθνικιστική, ξενοφοβική δεξιά.
Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται
Ποιοι συνταξιούχοι πηγαίνουν πρώτοι σε τράπεζα και ΑΤΜ
«Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το φαινόμενο "Κασιδιάρης" και όλοι οι "Κασιδιάρηδες" είναι πολύ επικίνδυνο»
Οι αντιδράσεις της αγοράς που μπλόκαραν την επίμαχη διάταξη
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
«Η μεγαλοσύνη μετριέται με της ψυχής το σίδερο και το αίμα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ξεχωριστή αναφορά στην 28η Οκτωβρίου
«Για εμάς, η δημοκρατία και η εθνική αξιοπρέπεια είναι οι δύο όψεις της ίδιας ευθύνης»
«Ούτε εκβιάζεται, ούτε εκβιάζει»
Οι 3.262 προσλήψεις σε 38 ειδικότητες
Ένα κρυφό κουμπί σε λογισμικό παραγγελιών, 520 εταιρείες με αχυρανθρώπους, POS που έστελναν εισπράξεις στη Δανία και καταθέσεις στις Κέιμαν
«Απέναντι σε κάθε επιβουλή κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας»
Στη Δράμα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπου περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.