Πολιτικη & Οικονομια

Πύρρος Δήμας: Τρομοκρατία σε βάρος του «Ναι»

Το «Όχι» οδηγεί σε αλβανοποίηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101431-202229.JPG

Τρομοκρατία σε βάρος των οπαδών του «Ναι» στο δημοψήφισμα ανέφερε ο τέσσερις φορές ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πύρρος Δήμας, μιλώντας χτες Τετάρτη με δάκρυα στον «Σκάι». Ο κ. Δήμας επανήλθε στο θέμα του δημοψηφίσματος μετά τη σχετική ανάρτησή του στο facebook δυο μέρες πριν.

Λεπτομερέστερα, ο κ. Δήμας είπε:

· Ανησυχώ για τη σημερινή κατάσταση. Οι βουλευτές πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να αντιμετωπίσουν την μεγάλη κρίση χωρίς να καταρρεύσει η χώρα

· Το «Όχι» φοβάμαι ότι οδηγεί σε κάτι σαν την Αλβανία του Χότζα. Οι ουρές στα ΑΤΜ μού θύμισαν τα παιδικά μου χρόνια στην Αλβανία, όπου περίμενα δύο φορές το μήνα για γάλα και τρόφιμα

· «Φοβάμαι. Όχι για μένα. Εγώ τα έχω ζήσει αυτά στην Αλβανία. Φοβάμαι για τα παιδιά μου. Δεν θέλω να περάσουν όσα έζησα στην Αλβανία»

· Είμαι τρομοκρατημένος με τις εξελίξεις και για τον εκφοβισμό που δέχονται όλοι όσοι υποστηρίζουν το «Ναι». Αυτά «μου θυμίζουν άλλες εποχές, μου θυμίζουν τρομοκρατία»

· Οι πολίτες δεν πρέπει να διχαστούν, και οι οπαδοί του «Όχι» και οι οπαδοί του «Ναι» αγαπούν την πατρίδα

· Δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν στο facebook, άδικα παρεξηγήθηκα

Υπενθυμίζεται η προχτεσινή ανάρτηση του κ. Δήμα, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και επιδοκιμασίες:

«Μου είπανε ότι είμαι Αλβανός και δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω. Εγώ πράγματι μεγάλωσα στην Αλβανία. Και επειδή έζησα ό,τι γινόταν εκεί αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία.

Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές για 1 κιλό τυρί ή 10 αυγά ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα με ένα κουπόνι στο χέρι όπως στάθηκα εγώ. Αρνούμαι να μεγαλώσουν με έναν Χότζα πάνω απ' το κεφάλι τους και τον φόβο στην ψυχή τους.

Επειδή ευτυχώς οι περισσότεροι από εσάς που με βρίζετε για προδοσίες και άλλου τέτοιου είδους ακρότητες δεν το έχετε ζήσει, ελπίζω να το φαντάζεστε αλλά να μην το ζήσετε ποτέ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ