- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα επικοινωνία Λιου - Τσίπρα
Είχαν μιλήσει για τραπεζική αργία και capital controls πριν το Σαββατοκύριακο
Νέα τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα Δευτέρα πρωί ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιου, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου ο κ. Λιου είπε πως η Αθήνα και οι πιστωτές της θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται προς μια επίλυση της κρίσης χρέους, ενόψει του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Τόνισε επίσης πως είναι σημαντικό η Αθήνα να δείξει μια δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και όλες οι πλευρές να συζητήσουν για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους.
Είχαν μιλήσει για capital controls
Σύμφωνα με τον ιστότοπο mignatiou.com, πηγές του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ότι «ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου ήταν σε τακτική επικοινωνία με υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ ο Τζακ Λιου και ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών ήταν σε τακτική επικοινωνία με υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων».
Οι ίδιες πηγές επικαλούνται ότι «ο κ. Λιου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πολλές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων. Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από την Ελλάδα να συνεργαστεί στενά με τους διεθνείς εταίρους της σχετικά με τον προγραμματισμό μιας τραπεζικής αργίας και ελέγχων κεφαλαίων, όπως απαιτείται. Ξεχωριστά, αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν επίσης έρθει σε επαφή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων».
ΦΩΤΟ: EPA/MICHAEL REYNOLDS
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Συστρατεύεται με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
Πολύ υψηλή συμμετοχή με 43.500 δικαιούχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.