Κοινωνια

Σύγκρουση ελικοπτέρων/Ψάθα: Η συγκλονιστική μαρτυρία του γιατρού που έφτασε πρώτος

«Το ελικόπτερο ήταν κάθετο πάνω στον δρόμο, με διαλυμένη την άτρακτο, να φλέγεται»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύγκρουση ελικοπτέρων/Ψάθα: Η συγκλονιστική μαρτυρία του γιατρού που έφτασε πρώτος
© EUROKINISSI

Σύγκρουση ελικοπτέρων/Ψάθα: Η συγκλονιστική μαρτυρία του γιατρού που έφτασε πρώτος

Στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκε η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συγκρούστηκαν τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου BELL κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Ψάθα Αττικής, το Σάββατο 2 Αυγούστου 2026.

Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ο πιλότος και ο συντονιστής του ενός ελικοπτέρου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα, η προανάκριση ανατέθηκε στην Αστυνομία με στόχο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού. Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας επικοινώνησε από χθες με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δίνοντας τη σχετική εντολή, ενώ το πρωί της Δευτέρας ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος, ανέθεσε την υπόθεση στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, γνωστή και ως «ελληνικό FBI». Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν όλες τις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες, ενώ ο χώρος της συντριβής παραμένει αποκλεισμένος και φυλάσσεται.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας, η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Σε ό,τι αφορά τους δύο διασωθέντες επιβαίνοντες του δεύτερου ελικοπτέρου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Ο Βρετανός πιλότος και ο Έλληνας σύνδεσμος φέρουν ελαφρά τραύματα, κυρίως ορθοπεδικής φύσης, τα οποία αποδίδονται στην ισχυρή σύγκρουση και στην αναγκαστική απότομη προσγείωση που πραγματοποίησε ο χειριστής του ελικοπτέρου. Παρότι οι τραυματισμοί τους δεν εμπνέουν ανησυχία, και οι δύο βρίσκονται σε έντονη ψυχολογική φόρτιση και εξακολουθούν να είναι σε κατάσταση σοκ μετά τα όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του γιατρού και διασώστη Γιώργου Ντούλα, ο οποίος έφτασε από τους πρώτους στο σημείο της τραγωδίας και μίλησε στην ΕΡΤ για τις εικόνες που αντίκρισε.

«Η πρώτη εικόνα ήταν καταστροφή. Το ελικόπτερο ήταν κάθετο πάνω στον δρόμο, με διαλυμένη την άτρακτο, να φλέγεται. Όλοι οι συνάδερφοι από το Πυροσβεστικό Σώμα επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά ώστε να μπορούμε να επέμβουμε εμείς για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τυχόν επιζώντες», σχολίασε.

«Ελπίζαμε να βρούμε μόνο επιζώντες αλλά, δυστυχώς, οι δύο πιλότοι μας δεν ήταν εν ζωή. Θα φανεί και από τους αρμόδιους φορείς πως μετά τη σύγκρουση και την έκρηξη, ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος».

Ο γιατρός κατέληξε λέγοντας πως «θα ευχόμουν να ήταν καλά τα παιδιά που χάθηκαν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY