- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
Γνωστός στις αρχές ο 4ος κατηγορούμενος
Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
Σήμερα (20.7) αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας ο 25χρονος που συνελήφθη στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα, τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου, από την οποία έχασε τη ζωή της η Βάγια Νέστορα.
Πρόκειται για το 4ο χρονικά πρόσωπο που συνελήφθη για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης και της δολοφονίας της Βάγιας Νέστορα από τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Η εμπλοκή του φαίνεται να προέκυψε κατά τη διάρκεια της απολογητικής διαδικασίας τού 24χρονου ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, το οποίο χρησιμοποιήθηκε, πριν και μετά την επίθεση.
Κατά πληροφορίες, κατονομάστηκε ως το πρόσωπο στο οποίο ο 24χρονος παρέδωσε τα κλειδιά του σπιτιού που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κατοικία της οικογένειας Νέστορα. Στη συνέχεια, ο ίδιος κατηγορούμενος φέρεται να τα έδωσε στον 29χρονο και την 26χρονη που, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι οι φυσικοί δράστες της φονικής επίθεσης.
Δολοφονία Βάγιας Νέστορα: Γνωστός στις αρχές ο 25χρονος - Για τι διώκεται
Ο 25χρονος, που είναι γνωστός στις διωκτικές υπηρεσίες και φέρεται να κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, είχε συλληφθεί το πρωί της περασμένης Πέμπτης με ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια. Είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις του ιδιοκτήτη του σπιτιού και των δύο φερόμενων ως φυσικών αυτουργών. Και οι τρεις κρίθηκαν ήδη προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια.
Η δίωξη που ασκήθηκε και είναι in rem αφορά βαρύτατες πράξεις, όπως ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (τετελεσμένη και σε απόπειρα), τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών, εμπρησμός κ.ά. Την προσωποποίηση των πράξεων θα αναλάβει η ανακρίτρια στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.
Η δικογραφία που χειρίζεται η δικαστική λειτουργός περιλαμβάνει τόσο τη δολοφονική επίθεση, από την οποία έχασε τη ζωή της η Βάγια Νέστορα όσο και τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια, που σημειώθηκαν την ίδια μέρα στα σπίτια του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς και του πρώην βουλευτή, Σάββα Αναστασιάδη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζητάμε συγγνώμη» - Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους
Σωματεία και συλλογικότητες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους δύο ανθρώπους
Έκκληση για διαφάνεια στους εράνους και λογοδοσία στη διαχείριση δωρεών
Πολλοί διάσημοι ανάμεσα στα θύματα της απάτης
Καλά στην υγεία τους και οι έξι μαθητές
Αύριο οι πρώτες απολογίες
Το προφίλ του ανθρώπου που δεν εργάστηκε ποτέ ουσιαστικά και εκμεταλλευόταν την αλληλεγγύη των πολιτών
Εμφανίστηκε με μώλωπες και αίματα
Ανακοίνωση μετά την επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων
«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και η θερμοκρασία αυξανόταν»
«Το να δούμε τι έγινε τις πρώτες ώρες έγινε αυτοσκοπός» τόνισε στην κατάθεσή του
Χειροπέδες σε διευθυντή, υπαλλήλους και μηχανικούς για «γρηγορόσημα» σε άδειες
«Κλείνουμε πάντα αυτή τη σουίτα»
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Νέο βίντεο ντοκουμέντο για τη δράση των τριών
Η απορία που μένει μετά την τραγωδία στην Πλάκα
«Δεν έχω βγει έξω, δεν ξέρω τίποτα» λέει η Κλειώ Μαζωνάκη
Μπαράζ ελέγχων από την Τροχαία - 120 παραβάσεις για ταχύτητα και συλλήψεις για αλκοόλ
Προειδοποίηση για σοβαρές καιρικές συνθήκες στο νησί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.