- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νεκρό κοριτσάκι στην Αίγινα: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του παιδιού
Το χρονικό της τραγωδίας
Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για το κοριτσάκι 21 μηνών στην Αίγινα, που έχασε τη ζωή του από ένα κομμάτι τσουρέκι
Ένα κομμάτι τσουρέκι προκάλεσε τον θάνατο στην Αίγινα του μικρού κοριτσιού. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το κοριτσάκι 21 μηνών στην Αίγινα, έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Τρίτης 5/5.
Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η 2η ΔΥΠΕ, επισημαίνεται ότι «παρά τις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η κατάσταση της ανήλικης επιδεινώθηκε, παρουσιάζοντας προοδευτική αναπνευστική δυσχέρεια και εν συνεχεία καρδιοαναπνευστική ανακοπή».
Και προστίθεται: «Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στη συνέχεια διακομίσθηκε αρχικά με σκάφος του Λιμενικού Σώματος και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο». Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), δεν κατέστη δυνατό το παιδί να κρατηθεί στη ζωή.
Η ανακοίνωση της 2ης ΔΥΠΕ για τον θάνατο του 21 μηνών παιδιού στην Αίγινα
«Την 05/05/2026 και περί ώρα 19:40, προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας μητέρα, κρατώντας στην αγκαλιά της την 21 μηνών κόρη της, με αναφερόμενο επεισόδιο πνιγμονής από κατάποση ξένου σώματος (τσουρέκι). Από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας εφαρμόστηκε άμεσα το προβλεπόμενο πρωτόκολλο αντιμετώπισης πνιγμονής από ξένο σώμα.
»Παρά τις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η κατάσταση της ανήλικης επιδεινώθηκε, παρουσιάζοντας προοδευτική αναπνευστική δυσχέρεια και εν συνεχεία καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ενημερώθηκε άμεσα το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και οργανώθηκε επείγουσα διακομιδή περί ώρα 20:45, με τη συνοδεία ιατρού. Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε αρχικά με σκάφος του Λιμενικού Σώματος και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προς το εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο».
»Η ανήλικη εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών περί ώρα 21:40, όπου καταβλήθηκαν εντατικές προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και πραγματοποιήθηκε διασωλήνωση από ομάδα εφημερευόντων ιατρών (Αναισθησιολόγο, Καρδιολόγο και Παιδίατρο) επί χρονικό διάστημα 70 λεπτών, χωρίς δυστυχώς θετικό αποτέλεσμα.
Για το περιστατικό αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς στήθηκε το δίκτυο φοροδιαφυγής
Πώς η πολύκροτη υπόθεση άνοιξε νέο κύκλο ελέγχων στην εστίαση
Οι εταιρείες «φαντάσματα» και το δίκτυο καταστημάτων
Από το όχημα ανασύρθηκαν νεκροί τρεις άνθρωποι, ένας 45χρονος και δύο ηλικιωμένοι, ηλικίας 82 και 79 ετών
Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Η απίστευτη περιπέτεια της ηθοποιού και του σύζυγού της
Ερευνώνται 520 εταιρείες με «αχυρανθρώπους»
Τρίτος έλεγχος διαρροής αερίου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ευρεία επιχείρηση της ΔΑΟΕ για την αλυσίδα φούρνων - Χειροπέδες και σε λογιστή της οργάνωσης
«Όλη η Πάτρα το λέει…», τι ξέρει ο Θανάσης που δεν ξέρεις εσύ…
Έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. σε νυχτερινό κέντρο κατά τη διάρκεια σχολικού φεστιβάλ
Ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους και πέταξε πέτρες - Συνελήφθησαν ένας 18χρονος και ένας 14χρονος
Επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης από την ΕΛ.ΑΣ. - Κατασχέθηκαν πάνω από 2 κιλά ναρκωτικών
Ενώπιον του ανακριτή ο πρόεδρος της ΕΟΚ και ο συνεργάτης του - Αρνούνται τις κατηγορίες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Στο σημείο υπήρξε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας
Η σφαίρα τραυμάτισε τη μηριαία αρτηρία του 55χρονου Γιάννη Βοϊδονικόλα
Η ανάρτηση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.