- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βαρβαρότητα στη Χαλκιδική: Είκοσι ένα σκυλιά θανατώθηκαν με δηλητηριασμένα δολώματα
Τα ζώα, 14 ενήλικα και 7 ανήλικα, φρόντιζε κτηνοτρόφος της περιοχής
Καλούνται οι πολίτες που διαθέτουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με το περιστατικό να επικοινωνήσουν άμεσα με τις αρμόδιες αρχές
Είκοσι ένας σκύλοι θανατώθηκαν στον Βάβδο της Χαλκιδικής με τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου. Τα ζώα, 14 ενήλικα και 7 ανήλικα, φρόντιζε κτηνοτρόφος της περιοχής.
Τη θανάτωση των σκύλων καταδικάζει με την ίδια ανακοίνωση, ο Δήμος Πολυγύρου κάνοντας λόγο για «απερίγραπτη πράξη βαρβαρότητας, που προσβάλλει κάθε έννοια ανθρωπιάς και πολιτισμού» και για ένα «σοβαρό ποινικό αδίκημα, το οποίο διώκεται αυστηρά από την ελληνική νομοθεσία».
«Ο Δήμος Πολυγύρου δεν πρόκειται να παραμείνει αμέτοχος απέναντι σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες», δήλωσε ο δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, ενώ, όπως έγινε γνωστό μετά το συμβάν, ο Δήμος θα προχωρήσει στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά αγνώστων, θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό των υπευθύνων, θα συλλέξει στοιχεία και μαρτυρίες από την ευρύτερη περιοχή, ενώ θα προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτών για την επικινδυνότητα των δηλητηριασμένων δολωμάτων, τόσο για τα ζώα όσο και για τη δημόσια υγεία, αλλά και στην ενίσχυση των δράσεων προστασίας και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου επισημαίνεται: «Ο Δήμος, σε συνεργασία με την Πενταμελή Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία, είχε ήδη προβεί σε επανειλημμένες ενέργειες για τη διαχείριση του συγκεκριμένου πληθυσμού ζώων, παρέχοντας στήριξη μέσω στειρώσεων και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Παρά τις δυσκολίες και τις κατά περίπτωση περιορισμένες δυνατότητες συνεργασίας, οι δημοτικές υπηρεσίες και οι εθελοντές συνέχισαν αδιάκοπα τις προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών και την προώθηση υιοθεσιών».
Καλούνται τέλος οι πολίτες που διαθέτουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με το περιστατικό να επικοινωνήσουν άμεσα με τις αρμόδιες αρχές, συμβάλλοντας στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Ο Δήμος Πολυγύρου κοινοποίησε και φωτογραφία από το συμβάν:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάτοικοι αναφέρουν προβλήματα σε φωτεινούς σηματοδότες
Περίοικοι ειδοποίησαν τις αρχές
Έδινε στη Βασιλική φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς να το γνωρίζει;
Αύριο απολογείται ο 41χρονος
Οι πρώτες πληροφορίες για το δυστύχημα
Oι γονείς της ανήλικης εντόπισαν στο κινητό της μηνύματα που φέρεται να αντάλλασσε με τον καλλιτέχνη
Αναζητούνται ακόμη οι γονείς της, 48 ώρες μετά το τροχαίο
Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται
Τα ίχνη της αγνοούνται από το πρωί της Πέμπτης
Αναζητείται ακόμη ο επίδοξος «δράκος»
«Άκουσα το γκάζι και πέταξα το παιδί μου μέσα στο σούπερ μάρκετ» είπε η μητέρα που έσωσε το παιδί της τελευταία στιγμή
Αγωνία για την επιμέλεια των δύο κοριτσιών
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Η μητέρα άρπαξε το παιδί και βούτηξαν στο διπλανό σούπερ μάρκετ
Την αστυνομία ειδοποίησε ο αδερφός του θύματος
Ο υπαίτιος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
Πώς έγινε το σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.