- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Προφυλακίστηκε ο 23χρονος για το έγκλημα στην Καλαμαριά
Επέμεινε στον ισχυρισμό του περί άμυνας
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 20χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ στην Καλαμαριά
Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην α’ ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ στην Καλαμαριά.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο 23χρονος ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία υποστήριξε, όπως και προανακριτικά, ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς όπως είπε δέχτηκε επίθεση από το θύμα και άλλα δύο άτομα κάτω από το σπίτι του στην Καλαμαριά.
Στα χέρια της ανακρίτριας έφτασε σήμερα και η ιατροδικαστική έκθεση για τον 23χρονο, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος φέρει τραύματα στο σώμα και στο κεφάλι του, γεγονός που ενισχύει τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του για «ενέδρα» που στήθηκε από το θύμα και φίλους του.
Ο 23χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον 20χρονο όταν τον χτύπησε δύο φορές με το μαχαίρι και ότι λυπάται για το τραγικό αποτέλεσμα, ενώ αρνήθηκε ότι γνώριζε το θύμα και τους άλλους.
«Ο ένας από τους τρεις που ήταν πολύ κοντά σε εμένα μου έβαλε τρικλοποδιά και έπεσα στο έδαφος. Όταν έπεσα με περικύκλωσαν και με χτύπησαν πέντε φορές με το σφυρί στο κεφάλι και με χτύπησαν με το σφυρί και σε όλο μου το σώμα. Παράλληλα με χτύπησαν και με τα χέρια και με τα πόδια τους και νομίζω ότι ένιωσα και κλειδιά και κάποιο μαχαίρι. Σε αυτό το σημείο με χτυπούσαν τέσσερα άτομα και το πέμπτο παρατήρησα ότι με βγάζει βίντεο», είχε πει στους αστυνομικούς.
Σχετικά με την στιγμή που χρησιμοποίησε το μαχαίρι και στέρησε τη ζωή στον 20χρονο, ενώπιον των αστυνομικών είχε αναφέρει ότι «προκειμένου να μην με σκοτώσουν, γιατί με χτυπούσαν με σφυρί στο κεφάλι προσπάθησα να αμυνθώ προτάσσοντας το μαχαίρι στα τυφλά, ενώ πάντα βρισκόμουν ξαπλωμένος έχοντας ήδη δεχθεί χτυπήματα στο πρόσωπο και χτύπησα κατά λάθος ένα παιδί από αυτά που μου επιτέθηκαν. Έχοντας δεχθεί πάρα πολλά χτυπήματα στο κορμί, αλλά και στο κεφάλι προσπάθησα απλά να ανακόψω την επίθεση που δεχόμουν εκείνη την στιγμή. Δεν το έκανα επίτηδες, ήθελα μόνο να προστατευτώ. Λυπάμαι πάρα πολύ για όλα αυτά που συνέβησαν. Εγώ προσπάθησα να αποφύγω την επίθεση τρέχοντας, αλλά τελικά με πρόλαβαν και δεν είχα άλλη επιλογή».
Αύριο αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 19χρονος που βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος μαζί με το νεαρό θύμα κι ένα ακόμα άτομο. Σε βάρος του 19χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμορία, διακεκριμένη περίπτωση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη. Για τα δύο τελευταία αδικήματα η δίωξη ασκήθηκε με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νέου Αθλητικού Νόμου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αντικρουόμενες δηλώσεις του στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη
Συνελήφθη ο αστυνομικός
Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση για την 25χρονη - Οι υποθέσεις που καταγράφονται στο βούλευμα
Στην Κηφισιά κινδύνευσαν δύο τόνοι κρέατος αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ
Aναμένεται ειδική μονάδα από την Αθήνα
Δεσμεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία των κατηγορούμενων
«Έχω κάποια κενά μνήμης. Κάνω κάποια πράγματα και μετά τα ξεχνάω» έλεγε στην Αγγελική Νικολούλη
Δεν εντοπίστηκε εγκλωβισμένο άτομο
Η Ανυσία Λιούρι έχει αναπηρία που φτάνει περίπου το 96% εφ’ όρου ζωής
Από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος περαστικός
Οι απαντήσεις για το έγγραφο της ΕΑΔ
Η βουλευτής της ΝΔ απαντά σε δημοσίευμα που εμπλέκει τον πρώην σύντροφό της με τον Γιαννακόπουλο
Βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει τον 46χρονο να επισκέπτεται το σπίτι της 36χρονης
Ποινή φυλάκισης 11 μηνών με αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο μετά από καταγγελία της πρώην συζύγου του
«Έβλεπα κοπέλες να κλαίνε μέσα στα αίματα» - Καταγγελίες για τραυματισμούς από αλυσίδες και μαστίγια
Η λίστα φέρεται να συνοδεύεται από εκτυπωμένα υπηρεσιακά email με οδηγίες για τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ,
Γίνεται έλεγχος από δύτες
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.