- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κάρυστος: Πέθανε η γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της – Έδινε μάχη 10 μήνες στη ΜΕΘ
Το χρονικό της υπόθεσης ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου, όταν ανώνυμη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία κινητοποίησε τις αρχές
Κάρυστος: Πέθανε η γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της – Έδινε μάχη 10 μήνες στη ΜΕΘ
Η Κάρυστος συγκλονίζεται ξανά, καθώς γράφτηκε ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση άγριας ενδοοικογενειακής βίας που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία. Η 52χρονη γυναίκα, που είχε ξυλοκοπηθεί βάναυσα από τον 65χρονο σύζυγό της τον Ιανουάριο, κατέληξε έπειτα από δέκα μήνες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, μετατρέποντας την υπόθεση σε ακόμη μία γυναικοκτονία.
Η άτυχη γυναίκα από την Κάρυστο είχε παραμείνει σε καταστολή από την ημέρα του ξυλοδαρμού, παλεύοντας ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Τα τραύματα ήταν τόσο βαριά, που οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν. Η οικογένειά της αλλά και η τοπική κοινωνία βυθίστηκαν στη θλίψη, ενώ οι αποκαλύψεις συγγενών της για τα χρόνια κακοποίησης προκαλούν οργή.
«Την έβριζε, την εκμεταλλευόταν, τη χτυπούσε με ό,τι έβρισκε – λοστούς, ξύλα, καδρόνια. Ζούσε με τρόμο», δήλωσε ανιψιά του θύματος. Ένας ξάδερφος επιβεβαίωσε τα μαρτύριά της: «Μου έλεγε ότι τη χτυπούσε με το σίδερο όπου έβρισκε. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Την κοπάνησε ξανά και ξανά».
Ο 65χρονος, που συνελήφθη τον Φεβρουάριο και προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας που πλέον μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία. Για χρόνια, σύμφωνα με καταθέσεις, βασάνιζε τη γυναίκα του, ενώ το ζευγάρι ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες σε στάβλο στην περιοχή Φυγιάς στο Μαρμάρι Ευβοίας.
Το χρονικό της υπόθεσης ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου, όταν ανώνυμη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία κινητοποίησε τις αρχές. Η γυναίκα μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο, ενώ ο σύζυγος ισχυριζόταν ότι τραυματίστηκε «πέφτοντας» την ώρα που έκανε δουλειές. Ακόμη και η κόρη τους υποστήριξε τον πατέρα, επαναλαμβάνοντας τον ίδιο ισχυρισμό. Ο ιατροδικαστής, όμως, ήταν κατηγορηματικός: τα χτυπήματα δεν δικαιολογούνταν από πτώση.
Συγγενείς της 52χρονης μιλούν για μια γυναίκα που ζούσε για χρόνια μέσα στον φόβο. Η αδελφή της είχε καταγγείλει ότι ο άνδρας της «την είχε τρελάνει στο ξύλο» από την περίοδο που απέκτησαν παιδί. Η νύφη του 65χρονου είχε δηλώσει πως ήταν θέμα χρόνου να πληρώσει για τα βασανιστήρια που προκάλεσε.
Η υπόθεση της Καρύστου έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τη σιωπηλή μάστιγα της ενδοοικογενειακής βίας. Για ακόμη μια φορά, η κοινωνία καλείται να αναρωτηθεί πόσες ζωές θα χαθούν πριν η πολιτεία και οι θεσμοί καταφέρουν να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα θύματα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έστηνε σκηνικά θανάτου, παρουσίαζε τον εαυτό της ως σωτήρα των θυμάτων και όχι ως εκτελεστή αυτών»
Φιλοζωικές οργανώσεις τον έχουν επικηρύξει
Στρατολογούσαν γυναίκες από τη Λατινική Αμερική και τις εκβίαζαν
Την Τρίτη η απολογία του ενοικιαστή για υπόθεση ναρκωτικών
Ο ανήλικος μαζί με συνεργό του ακινητοποίησαν το θύμα - Στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά και γκλοπ
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 45χρονης
Στα δικαστήρια 4 από τους 7 συλληφθέντες της οργάνωσης - Είχε 86.000 πελάτες και κέρδη άνω των 7 εκατ. ευρώ
Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την υπόθεση ξυλοδαρμού του νεαρού έξω από το σπίτι του
Οι Αρχές εξετάζουν τα ευρήματα από το σπίτι της 45χρονης - Τα σενάρια εγκληματικής ενέργειας
Επίθεση δέχτηκαν τα τηλεοπτικά συνεργεία μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας
Οικονομικές διαφορές εξετάζουν οι Αρχές ως κίνητρο
Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ο 71χρονος
Είναι το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση;
Η πυρκαγιά έκαψε συνολικά 22 στρέμματα δασικής έκτασης
Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και ανασύρθηκε από ναυαγοσώστες
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η οικογένεια του παιδιού
Το χρονικό της υπόθεσης το 2023
Στον ανακριτή μέλος της οικογένειας Καργάκη
Δεν βρέθηκαν τα χρήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.