Κοινωνια

Ανήλικοι με ψεύτικα σπαθιά από το Gameathlon συνελήφθησαν στον Πειραιά

Οδηγούνται στον εισαγγελέα - Το χρονικό της περίεργης υπόθεσης

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύλληψη ομάδας νέων στον Πειραιά για οπλοκατοχή - Kρατούσαν ψεύτικα σπαθιά από γνωστό φεστιβάλ - Η περίεργη υπόθεση φτάνει στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.
Συνελήφθησαν ανήλικοι που κρατούσαν ψεύτικα σπαθιά, τα οποία αγόρασαν από το φεστιβάλ Gameathlon στο Παλαιό Φάληρο © Unsplash/Krys Amon

Σύλληψη ομάδας νέων στον Πειραιά για οπλοκατοχή - Kρατούσαν ψεύτικα σπαθιά από γνωστό φεστιβάλ - Η περίεργη υπόθεση φτάνει στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Με την κατηγορία της οπλοκατοχής συνελήφθη ομάδα ανηλίκων στο κέντρο του Πειραιά, οι οποίοι εντοπίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής να κρατούν σπαθιά που είχαν προμηθευτεί από φεστιβάλ στο Παλαιό Φάληρο.

Η περίεργη υπόθεση αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη των ανηλίκων, οι οποίοι προσήχθησαν στα γραφεία του τμήματος Δημοτικού Θεάτρου.

Εκεί τα ηλικίας 15 και 16 ετών παιδιά υποστήριξαν πώς αγόρασαν τα σπαθιά που είναι ψεύτικα από κατάστημα μέσα στον χώρο του taekwondo, όπου το Σάββατο και την Κυριακή βρισκόταν σε εξέλιξη το γνωστό φεστιβάλ Gameathlon 2025.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ διοργανώνεται σε πολλές χώρες του κόσμου κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάζονται τα νέα παιχνίδια των εταιρειών, ενώ υπάρχουν εκδηλώσεις τύπου cosplay.

Μάλιστα μέσα στον χώρο της διοργάνωσης υπάρχουν και καταστήματα τα οποία πωλούν φιγούρες, κουστούμια και ψεύτικα όπλα που χρησιμοποιούνται σε σειρές anime ή άλλα διαδικτυακά παιχνίδια.

Τα παιδιά προσκόμισαν τις αποδείξεις αγοράς που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά τους, ωστόσο οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή τους για το αδίκημα της οπλοκατοχής και στις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Ανηλίκων Πειραιά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY