- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Θα γίνω μάνα και πατέρας για τα αδέρφια μου», λέει η 18χρονη ζητώντας την επιμέλειά τους
Αμετανόητος ο 40χρονος, αρνείται να αποκαλύψει πού πέταξε το μαχαίρι
Ο δράστης της νέας γυναικοκτονίας στον Βόλο αναμένεται να απολογηθεί αύριο Τρίτη
Η ψυχολογική στήριξη των παιδιών της οικογένειας του 40χρονου που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 36χρονη σύζυγο του στον Βόλο, αλλά και το πού τελικά θα μείνουν το επόμενο διάστημα είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι δικαστικές αρχές μέσα στις επόμενες ώρες. Η 18χρονη κόρη της οικογένειας, η μεγαλύτερη εκ των τεσσάρων παιδιών, έχει ζητήσει από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να αναλάβει η ίδια τη φροντίδα των αδερφών της, μιας και ήδη δουλεύει και μπορεί να εξασφαλίσει την ανατροφή τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «θα γίνω και πατέρας και μάνα για τα αδέρφια μου».
Ωστόσο, η κατάσταση κάθε άλλο παρά εύκολη είναι καθώς κάποια εκ των μικρών παιδιών είδαν με τα μάτια τους τη δολοφονία της 36χρονης Μαριόλας και τα ψυχικά τραύματα από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν, θα απομακρυνθούν από τις ψυχές τους, εάν αυτό επιτευχθεί ποτέ, μόνο με τη βοήθεια ειδικών.
Γυναικοκτονία στον Βόλο: Αρνείται να αποκαλύψει πού πέταξε το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε την 36χρονη
Ο 40χρονος δεν δείχνει κανένα ίχνος μεταμέλειας. Υποστηρίζει πως φταίει η 36χρονη που τον οδήγησε στο έγκλημα. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς, η γυναίκα του ήταν αυτή που τον έκανε να ζηλεύει με τη συμπεριφορά της. Άφησε αιχμές πως μιλούσε με άλλους άνδρες, δεν πρόσεχε το σπίτι της και γενικότερα δήλωσε πως τον εξέθετε. Μόνο που σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών και τις μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν από συγγενείς και φίλους, η Μαριόλα ήταν ο άνθρωπος που στήριζε και μεγάλωνε την οικογένεια της.
Ο 40χρονος πέρα από τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια, είχε μπλεχτεί σε μια ομάδα κακοποιών που πραγματοποιούσαν ληστρικές επιθέσεις στον Βόλο. Αυτό που ξεκαθάριζαν οι αστυνομικοί είναι πως ο δράστης, έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων του, ενώ αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει πού πέταξε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε για να σφάξει τη γυναίκα του, καθώς θεωρεί πως είναι ένα στοιχείο που θα τον ενοχοποιήσει. Κάτι που όμως δεν χρειάζεται αφού υπάρχουν οι μαρτυρίες ορισμένων εκ των παιδιών του που τον είδαν να την καρφώνει με το μαχαίρι, αρχικά μέσα στο σπίτι τους και εν συνεχεία τη στιγμή που προσπαθούσε να ξεφύγει προς την εξώπορτα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν.
Οι αστυνομικοί φοβούμενοι πως θα πέσει θύμα επίθεσης κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια του Βόλου, του φόρεσαν αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Ο Εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έπειτα από αίτημα του 40χρονου, δόθηκε προθεσμία μέχρι αύριο, Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Ο ίδιος έως τώρα, εμφανίζεται αμετανόητος. Εάν θα κρατήσει την ίδια στάση και στην απολογία του ή όχι, είναι θέμα χρόνου για να φανεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο
Διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία του συρμού
Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και τρίτο άτομο
Tα ακριβή αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν από την ιατροδικαστική εξέταση
Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα για την αιτία θανάτου
Δύο ακόμη άτομα διώκονται με τον Αθλητικό Νόμο - Αποκλείστηκε σύνδεση με την υπόθεση «αυτόκλητων τιμωρών»
Η πιεστική πραγματικότητα των ανθρώπων που στέκονται πίσω από τις σχολικές έδρες
Ο κατηγορούμενος παραδόθηκε στην αστυνομία με τον δικηγόρο του - Τι υποστηρίζει
Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι το θύμα δέχθηκε δύο μαχαιριές
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας
Ο 23χρονος παραδόθηκε στην Ασφάλεια και ισχυρίζεται ότι τραυμάτισε τον 20χρονο σε αυτοάμυνα
Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βίντεο και καταθέσεις φίλων
«Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση», ζητά η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιδότηση έως 70% μισθού και εισφορών σε νέες θέσεις εργασίας
Την προσέγγισε με ανάρτηση για υιοθεσία γάτας
Στο επίκεντρο η επιστολή γονέων
Άγνωστο το κίνητρο του εγκλήματος
Ποινική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία - Συνελήφθη αντιδήμαρχος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.