- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Καρέ - καρέ η διάσωση 22χρονου τραυματισμένου τουρίστα από το Φαράγγι της Σαμαριάς
Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του στήθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Δείτε το βίντεο από τη διάσωση του τουρίστα στο Φαράγγι της Σαμαριάς
Καρέ - καρέ καταγράφηκε η επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε τα μεσάνυχτα στο Φαράγγι της Σαμαριάς για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό 22χρονου τραυματισμένου τουρίστα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, ο Γάλλος τουρίστας είχε εγκλωβιστεί σε γκρεμό ύψους 200 μέτρων πάνω από την Αγία Ρουμέλη στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Εντοπίστηκε από τις αρχές εξαντλημένος.
Ο νεαρός τουρίστας, που έκανε διακοπές στην Αγία Ρούμελη, ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής (3.8) να πάει στα Δώματα διασχίζοντας ένα από τα δυσκολότερα τμήματα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 στην Κρήτη. Κάτοικοι της Αγίας Ρούμελης τον ενημέρωσαν για τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής, εκείνος όμως ήταν αποφασισμένος. Αργά το βράδυ και ενώ ο νεαρός Γάλλος δεν είχε επιστρέψει, άκουσαν φωνές και είδαν το φως από έναν φακό στο γκρεμό δυτικά πάνω από την Αγία Ρουμέλη, σε ένα πολύ δύσκολο σημείο.
Όπως διαπιστώθηκε ο 22χρονος που έχει βγει από το μονοπάτι και είχε χαθεί, ήταν εγκλωβισμένους και καλούσε σε βοήθεια. Αμέσως ενημερώθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και μια τετραμελής ομάδα της ΕΜΑΚ έφτασε στα Σφακιά από το Ηράκλειο όπου τους περίμενε ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Ανώπολης, ενώ ένας ακόμα πυροσβέστης τους περιμένει στην Αγία Ρουμέλη. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 04.00 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Σφακίων και από εκεί στο νοσοκομείο Χανίων καθώς είχε αφυδατωθεί.
Τα «συγχαρητήρια» του Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη διάσωση του νεαρού
«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πυροσβέστες και τα στελέχη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. για την απαιτητική, ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης κοντά στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Σώζουν δεκάδες ζωές κάθε χρόνο. Νιώθουμε πραγματικά περήφανοι για όλους εσάς που δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Το βίντεο από τη διάσωση
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πυροσβέστες και τα στελέχη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. για την απαιτητική, ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης κοντά στο Φαράγγι της Σαμαριάς.
— GiannisKefalogiannis (@gkefalogiannis) August 4, 2025
Σώζουν δεκάδες ζωές κάθε χρόνο.
Νιώθουμε πραγματικά… pic.twitter.com/sKopAMlepC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό του περιστατικού
Η απόφαση του Εφετείου
Ο Λίο υπέστη ένα και μόνο, αλλά θανατηφόρο δάγκωμα
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ - Διατάχθηκε διοικητική έρευνα
Η επιχείρηση διάσωσης διήρκησε περισσότερο από 24 ώρες
Από την ψυχαγωγία στην καθημερινότητα των κοινοτήτων
Λόγω των κινητοποιήσεων γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας
Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν
Σε δομή αδέσποτων ο σκύλος
Στους δρόμους της Κρήτης αγροτοκτηνοτρόφοι
Ζητά την ενοχή των δύο κατηγορουμένων
Οι πρώτες πληροφορίες για το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι αρχές
Το ότι μια ράτσα μπορεί να είναι πιο επιθετική δεν σημαίνει ότι κάθε σκυλί αυτής της ράτσας θα είναι επιθετικό
«Θα χρειαστεί έρευνα για να ταυτοποιηθούν άτομα», αναφέρει η Κωνσταντία Δημογλίδου.
Δείτε τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο
Τα στοιχεία για τους οδηγούς που βρέθηκαν υπό την επήρεια μέθης
Ο νεαρός προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.