- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γρηγόρης Λέων: Η Ειρήνη Μουρτζούκου μας είχε περιγράψει άθελά της το πώς έγιναν οι θάνατοι
«Αν ακούσουμε τις συνεντεύξεις της ακούμε και το μέσο που χρησιμοποίησε για να το πράξει» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής
Ο Γρηγόρης Λέων για τη στάση της Ειρήνης Μουρτζούκου στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις και τα ευρήματα που οδήγησαν τη σύλληψή της
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε σήμερα (8.7) στο Mega για την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου που συνελήφθη τη Δευτέρα (7.7) για τις δολοφονίες τριών βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας μίας ενήλικης γυναίκας.
«Προφανώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα που κάναμε τις συζητήσεις στις τηλεοράσεις οι οποίες δεν οδηγούν δικαστικές ή τέτοιας φύσης διαδικασίες, βοηθούν όμως, γινόταν μία δουλειά επιμελημένη σε διπλό επίπεδο», είπε αρχικά ο Γρηγόρης Λέων για την τηλεοπτική παρουσία που είχε επί μήνες η Ειρήνη Μουρτζούκου και εξήγησε: «Πρώτα από όλα από τη μεριά της ΕΛ.ΑΣ. με καταθέσεις που έδωσαν πολύτιμα στοιχεία για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αλλά και από την άλλη μεριά από την άτυπη επιτροπή που είχε μπει και επαναξιολογούσε τους θανάτους. Προφανώς, δόθηκαν όλα εκείνα τα επιστημονικά δεδομένα τα οποία οδηγούν στο ότι δεν υπάρχει άλλη αιτία θανάτου, παρά η έλλειψη οξυγόνου από εξωτερικό παράγοντα».
«Είναι τυχαίο θεωρείτε ότι προφανώς και όχι εσκεμμένα, μια συνάδελφός μου πήρε μία έκθεση από αυτά τα παιδιά και την πήγε στο δικαστήριο της Πισπιρίγκου. Εκεί ο ισχυρισμός από ό,τι ακούσαμε ήταν ότι εδώ έχουμε τα ίδια ευρήματα. Θέλω να καταλήξω στο ότι όταν βλέπεις τα ίδια ευρήματα σε μια σειρά περιστατικών, τα πρώτα δε έχουν κριθεί για τον τρόπο, αντιλαμβάνεσαι τον τρόπο με τον οποίο έχει γίνει και γη δεύτερη διαδικασία. Έχει πάει πολύ μακριά η υπόθεση με θανάτους παιδιών που έχει περάσει η δεκαετία πλέον. Πρέπει να πούμε ότι αυτό είναι ένα καμπανάκι για εμάς τους ιατροδικαστές έτσι ώστε να γίνουν πράγματα εντός των ιατροδικαστικών υπηρεσιών και να ληφθούν πρωτόκολλα ειδικά για τους παιδικούς θανάτους για να μην έχουμε ξανά τέτοια περιστατικά», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.
Σε ό,τι αφορά τη στάση που τηρούσε όλο αυτό το διάστημα η Ειρήνη Μουρτζούκου, σχολίασε: «Έχω πει πολλές φορές ότι πιστεύω την Ειρήνη Μουρτζούκου. Ειδικά το πρώτο χρονικό διάστημα, η λαλίστατη Ειρήνη μας περιέγραψε άθελά της το πώς ακριβώς έχουν συμβεί οι θάνατοι. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα να δούμε τα επιστημονικά δεδομένα και αν ταιριάζουν με αυτά που μας λέει γιατί από ένα σημείο και μετά μας έλεγε πραγματικά "ό,τι να ναι". αλλά στην αρχή που δεν ήταν "δασκαλεμένη", έλεγε αλήθειες. Η Ειρήνη είχε και τεχνικό σύμβουλο και νομικούς συμπαραστάτες. Στην αρχή αν ανατρέξετε, λέει ακριβώς πώς έγιναν οι θάνατοι και μάλιστα της έχει "ξεφύγει" και το μέσο. Αν ακούσουμε τις συνεντεύξεις της ακούμε και το μέσο που χρησιμοποίησε για να το πράξει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αποκαλύψεις για τα μηνύματα που αντάλλαξε η 19χρονη με τη μητέρα της το μοιραίο βράδυ
«Βραχνάς» το υψηλό ενεργειακό κόστος, τι ζητούν
«Δεν είμαστε βέβαιοι αν τα 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν ο κύριος σεισμός»
Άμεση αντίδραση των εργαζόμενων στο Δήμο απέτρεψε τραγωδία στη Λεωφόρο Νίκης
Την εντόπισε διερχόμενος πολίτης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δύο γυναίκες θα οδηγηθούν στις φυλακές
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Ιατρική του Σχολή χρειάζονται σήμερα και πάλι νέους ανθρώπους ως ηγέτες, όπως επιτυχώς συνέβη στα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του
Οι δικογραφίες των άλλων τριών κατηγορουμένων θα διαχωριστούν
Ανέβηκαν οι τόνοι στο δικαστήριο - Διαφωνίες για την απουσία επίσημης ληξιαρχικής πράξης θανάτου
Την ΕΛ.ΑΣ. ειδοποίησαν συγγενείς
Έρευνα με εκπαιδευμένο σκύλο και συλλήψεις δύο ανδρών για εμπορία ναρκωτικών
Χρησιμοποίησε και το κινητό της για να στείλει μηνύματα στην οικογένεια
Η αντίληψη του ρίσκου, η πυρηνική ασφάλεια και η συλλογική ευθύνη
Συνελήφθησαν άλλα 3 άτομα για την υπόθεση
Τι εκτιμούν οι αστυνομικοί για τυ μεταξύ τους συνάντηση - Την πυροβόλησε εξ επαφής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε «τυφλό» σημείο η δολοφονία του 27χρονου
Τι υποστήριξε στην απολογία του
Καταγγελίες ότι της είχε σκάσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου πριν από δύο μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.