- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αίγιο: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την διπλή δολοφονία
Ο συλληφθέντας είχε απασχολήσει τις Αρχές για δύο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την διπλή δολοφονία στο Αίγιο
Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση όπου παρέχει διευκρινήσεις για τα περιστατικά βίας που της είχαν καταγγελθεί και τις ενέργειες που είχε κάνει σχετικά με τον 23χρονο, που κατηγορείται για την δολοφονία δύο ανδρών, ηλικίας 64 και 44 ετών σήμερα Παρασκευή (11/4) στο Αίγιο.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Σχετικά με σχόλια και δημοσιεύματα που αφορούν τη σύλληψη 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για τη διάπραξη ανθρωποκτονίας δύο ατόμων σε περιοχή του Αιγίου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής:
Ο ανωτέρω το 2022, είχε απασχολήσει για δύο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, για τα οποία σε βάρος του σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.
Στη μία περίπτωση, αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα και κατόπιν σχετικής παραγγελίας διατάχθηκε η ψυχιατρική του εξέταση, οπότε συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική (Διευκρινίζεται ότι, από τη στιγμή που το άτομο δεν τελεί υπό καθεστώς κράτησης, οι αστυνομικές αρχές δεν ενημερώνονται σχετικά με τη χορήγηση εξιτηρίου από νοσηλευτική δομή).
Στη δεύτερη περίπτωση, οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στην αρμόδια Εισαγγελία, απ' όπου έλαβε ρητή δικάσιμο και αφέθηκε ελεύθερος.
Κατά το ίδιο έτος, για διαφορετικό ωστόσο λόγο, οδηγήθηκε εκ νέου σε ψυχιατρική κλινική.
Πέραν των ανωτέρω, έχει απασχολήσει και για διάφορα άλλα περιστατικά (προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων, τροχονομικές παραβάσεις, κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών και κλοπή), στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και ενέργειες.
Περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι, απογευματινές ώρες της 9/4/2025 άτομο, που δεν επιθυμούσε να γνωστοποιήσει τα στοιχεία του, τηλεφώνησε στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας και ενημέρωσε για άγνωστο άτομο που φωνασκούσε στην ανωτέρω περιοχή. Οι αστυνομικοί, που κατέφθασαν στο σημείο εντός -10- λεπτών, δεν διαπίστωσαν τα αναφερόμενα, ενώ ουδείς υπήρχε στο σημείο για να υποδείξει ή να καταγγείλει.
Επισημαίνεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία χειρίστηκε όλα τα καταγγελθέντα με τρόπο άμεσο, θεσμικό και σύμφωνα με τον Νόμο, ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και υπό την καθοδήγηση των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών.
Η προανακριτική έρευνα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας συνεχίζεται εντατικά, υπό την εποπτεία της Δικαιοσύνης, ενώ εξετάζονται όλα τα στοιχεία και δεδομένα που σχετίζονται με το ιστορικό και τη δράση του κατηγορουμένου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ζητά να μην εκδοθεί στην Αυστραλία
Πώς οι ελληνικές και αυστραλιανές αρχές τον εντόπισαν έπειτα από τρεις σχεδόν δεκαετίες καταδίωξης
Η ενοχοποίηση του θύματος δεν είναι απλώς μια κοινωνική προκατάληψη. Αποτελεί έναν μηχανισμό που συχνά αναπαράγει τη σιωπή γύρω από την έμφυλη και συντροφική βία.
Έπεσα σε σκουληκότρυπα και μ’ έστειλε στον Βόλο στα 70s; «Όχι, βρε κουτό», άκουσα τη φωνή του Διονύση του Σαββόπουλου μέσα στο κεφάλι μου. «Είναι η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει...»
Τα Παιδικά Χωριά SOS ανέλαβαν την μίσθωση του σπιτιού που μένουν τα παιδιά της 39χρονης
Το χρονικό και η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη
Αρνείται ότι έχει εμπλοκή στο έγκλημα
Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας
Καθοριστικά τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια
Missing Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού
Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στα αμάξια
Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο φερόμενος αρχηγός
Συνεχίζεται το θρίλερ για τη διπλή δολοφονία
Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο
Στον έναν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η οικογένεια του καθηγητή εκφράζει την ικανοποίησή της για την έκβαση της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.