- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αίγιο: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την διπλή δολοφονία
Ο συλληφθέντας είχε απασχολήσει τις Αρχές για δύο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την διπλή δολοφονία στο Αίγιο
Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση όπου παρέχει διευκρινήσεις για τα περιστατικά βίας που της είχαν καταγγελθεί και τις ενέργειες που είχε κάνει σχετικά με τον 23χρονο, που κατηγορείται για την δολοφονία δύο ανδρών, ηλικίας 64 και 44 ετών σήμερα Παρασκευή (11/4) στο Αίγιο.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Σχετικά με σχόλια και δημοσιεύματα που αφορούν τη σύλληψη 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για τη διάπραξη ανθρωποκτονίας δύο ατόμων σε περιοχή του Αιγίου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής:
Ο ανωτέρω το 2022, είχε απασχολήσει για δύο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, για τα οποία σε βάρος του σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.
Στη μία περίπτωση, αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα και κατόπιν σχετικής παραγγελίας διατάχθηκε η ψυχιατρική του εξέταση, οπότε συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική (Διευκρινίζεται ότι, από τη στιγμή που το άτομο δεν τελεί υπό καθεστώς κράτησης, οι αστυνομικές αρχές δεν ενημερώνονται σχετικά με τη χορήγηση εξιτηρίου από νοσηλευτική δομή).
Στη δεύτερη περίπτωση, οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στην αρμόδια Εισαγγελία, απ' όπου έλαβε ρητή δικάσιμο και αφέθηκε ελεύθερος.
Κατά το ίδιο έτος, για διαφορετικό ωστόσο λόγο, οδηγήθηκε εκ νέου σε ψυχιατρική κλινική.
Πέραν των ανωτέρω, έχει απασχολήσει και για διάφορα άλλα περιστατικά (προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων, τροχονομικές παραβάσεις, κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών και κλοπή), στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και ενέργειες.
Περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι, απογευματινές ώρες της 9/4/2025 άτομο, που δεν επιθυμούσε να γνωστοποιήσει τα στοιχεία του, τηλεφώνησε στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας και ενημέρωσε για άγνωστο άτομο που φωνασκούσε στην ανωτέρω περιοχή. Οι αστυνομικοί, που κατέφθασαν στο σημείο εντός -10- λεπτών, δεν διαπίστωσαν τα αναφερόμενα, ενώ ουδείς υπήρχε στο σημείο για να υποδείξει ή να καταγγείλει.
Επισημαίνεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία χειρίστηκε όλα τα καταγγελθέντα με τρόπο άμεσο, θεσμικό και σύμφωνα με τον Νόμο, ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και υπό την καθοδήγηση των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών.
Η προανακριτική έρευνα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας συνεχίζεται εντατικά, υπό την εποπτεία της Δικαιοσύνης, ενώ εξετάζονται όλα τα στοιχεία και δεδομένα που σχετίζονται με το ιστορικό και τη δράση του κατηγορουμένου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα κάποτε αποτελούσαν απλά «χόμπι» ασκούνται πια ολοένα και περισσότερο σε επίπεδο ημι-επαγγελματικό, τόσο ώστε η έκθεσή τους στα social να έχει κάποια αξία σε σχέση με τον ανταγωνισμό
Χώσου πιο βαθιά. Ψάξε καλύτερα. Υπάρχει σίγουρα κι άλλος πάτος κάτω απ’ τον πάτο του πάτου μας. Μάλλον.
Πού θα αναρτηθεί η λίστα με τους τελικούς δικαιούχους
ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 2.628 θέσεις ΤΕ σε φορείς του Δημοσίου χωρίς παράβολο συμμετοχής
Η ομοσπονδία περιγράφει μια πραγματικότητα που επιβαρύνει ολοένα και περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων
Επιστολή - καταγγελία από γονείς για το περιστατικό
Φέρονται να εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες
Ξεσπά ο πατέρας του νεκρού
«Ένα από αυτά ανέβηκε και κατέβηκε μέσα σε λίγα λεπτά»
Πόσο είναι το πρόστιμο αν δεν δηλώσεις τον καθαρισμό του οικοπέδου
Ποιοι το παίρνουν ολόκληρο, τι ισχύει με τις εξετάσεις
Ζημιές σε σπίτια και υποδομές
«Όλα τους τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι έτοιμα και επικαιροποιημένα κι όμως βρίσκονται ακόμα εκεί»
Η ταυτότητα του θύματος παραμένει άγνωστη
Αρχικά είχε χειρουργηθεί για σκωληκοειδίτιδα
Συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
Σήμερα συνεχίστηκε η εξέταση του πρώτου μάρτυρα πραγματογνώμονα
Η πιο σκοτεινή εγκληματική υπόθεση της σύγχρονης Κύπρου
«Δεν είχα σκοπό να ανατιναχθώ» ισχυρίστηκε
«Έχουμε τραυματισμό αστυνομικού και είναι σοβαρός», φώναζε ο επικεφαλής της διμοιρίας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.