- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ληστεία στην Αιτωλοακαρνανία: Ο «κοντός» και ο «ψηλός» στο στόχαστρο των Αρχών
Οι κινήσεις των δραστών - Με περούκες και χειρουργικές μάσκες οι δύο καταζητούμενοι
Οι δύο ένοπλοι χρησιμοποιούσαν ενδοεπικοινωνία για να συνομιλούν μεταξύ τους, εντός και εκτός τράπεζας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό του «ψηλού» και του «κοντού» που εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής και λήστεψαν υποκατάστημα τράπεζας στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, με τη βοήθεια τουλάχιστον ενός συνεργού τους. Οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμη και στους χώρους των νεοτρομοκρατών, των αναρχικών αλλά και των σκληρών ποινικών.
Όλα δείχνουν πως οι δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες από του Ζωγράφου, μεταφέρθηκαν πιθανόν με φορτηγό από την Αθήνα στην Αιτωλοακαρνανία, ώστε να αποφευχθούν τυχόν έλεγχοι από την αστυνομία. Οι δράστες, λειτούργησαν επαγγελματικά, επιμένουν οι αστυνομικοί, είχαν εμπειρία, προφανώς έχουν πραγματοποιήσει και άλλες παρόμοιες επιθέσεις, είχαν βαρύ οπλισμό, ένα υποπολυβόλο τύπου MP5 όμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, αλλά και ένα πιστόλι και το κυριότερο, ήταν σταθεροί και ήρεμοι στις κινήσεις τους.
Οι πελάτες και οι υπάλληλοι που βρίσκονταν στην τράπεζα τη στιγμή της ληστρικής επίθεσης έχουν δώσει όλοι καταθέσεις στους αστυνομικούς, αναφορικά με το τι συνέβη. Οι έμπειροι αστυνομικοί εστιάζουν στα χαρακτηριστικά των δραστών, προκειμένου να φτάσουν στην ταυτότητα τους. Φορούσαν περούκες και χειρουργικές μάσκες, ανέφεραν στις καταθέσεις τους τα θύματα, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνεται και από βιντεοληπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί. Πρόκειται για υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας και γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων.
Οι δύο μοτοσικλέτες εντοπίστηκαν άθικτες και οι αστυνομικοί ελπίζουν πως έχουν στα χέρια τους έναν μικρό θησαυρό. Για αυτό τον λόγο έχουν μεταφερθεί στα Εργαστήρια προκειμένου να εξεταστούν για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, αφού οι δράστες δεν πρόλαβαν, για λόγους που διερευνώνται να τις κάψουν, ώστε να εξαφανίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία.
Τα χαρακτηριστικά των δύο δραστών έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών. Ήδη έχουν διαπιστωθεί ομοιότητες με πρόσωπα που έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές, χωρίς όμως τα έως τώρα ευρήματα να αποτελούν ακράδαντα στοιχεία. Αποτελούν όμως έναν «μπούσουλα» που χρησιμοποιούν για να εστιάσουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Οι δύο ένοπλοι χρησιμοποιούσαν ενδοεπικοινωνία για να συνομιλούν μεταξύ τους, εντός και εκτός τράπεζας. Ένας τρόπος, άκρως επαγγελματικός που σπάνια εντοπίζεται στη δράση συμμοριών. Για αυτό τον λόγο οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση πιθανολογούν πως πρόκειται για παλαιούς γνώριμους των αστυνομικών, μιας και οι ποινικοί ή τρομοκράτες που μπορούν να αναπτύξουν τέτοια δράση είναι συγκεκριμένοι.
Παράλληλα οι αστυνομικοί εστιάζουν και στα σημεία από όπου εκλάπησαν οι μοτοσικλέτες. Προσπαθούν να εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας μήπως και εντοπίσουν τους ανθρώπους που τις έκλεψαν και να φτάσουν σιγά σιγά στην ταυτότητα των δραστών της ληστείας. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή χωρίς να αποκλείεται οποιοδήποτε ενδεχόμενο ως προς την ταυτότητα των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από την κινηματογραφική ληστεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο γυναίκες φέρεται να μη φορούσαν ζώνη ασφαλείας
Οι τρεις ενέδρες και οι ξυλοδαρμοί
Ο θάνατος μπορεί να είναι σύντομος και απλός· η πορεία προς αυτόν όμως χρειάζεται τρυφερότητα, υποστήριξη και συντροφιά
Οι Αρχές των δικαστηρίων ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ
Φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα
«Του είπα ξέρω ότι τον φάγανε. Τον χτύπησαν!», είπε ο ψαράς
Έκτακτη διακοπή στην κεντρική αγορά της πόλης - Συνεργεία εργάζονται για αποκατάσταση
Τα ίχνη της χάθηκαν την Τετάρτη
Την εξύβριζαν συστηματικά
Οι επιβαρυντικοί παράγοντες κινδύνου
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις - Αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχεια
Η σχέση των Ελλήνων πολιτών με την ιδιωτικότητα
Δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών
«Τα ύψη βροχής στη Δυτική Αττική εξηγούν τις πλημμύρες» εξηγεί ο Θ. Κολυδάς
Πλημμύρισαν σπίτια - Τι λέει ο δήμαρχος
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και εμπόδια σε δρόμους
Νωρίτερα είχε διακοπή η κυκλοφορία σε τμήμα της
Κλειστοί δρόμοι από τις κατολισθήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.