- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ αυξήθηκε η ανεργία το 1ο τρίμηνο του 2015 και από 26,1% που ήταν το 4ο τρίμηνο του 2014 πήγε στο 26,6%. Να θυμίσουμε ότι το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, σε τριμηνιαία βάση, είχε καταγραφεί στο πρώτο τρίμηνο του 2014, με 27,8%.
Συνολικά οι άνεργοι είναι 1.272.541 άτομα, με το 71,6% περίπου από αυτούς να είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή να αναζητούν εργασία για πάνω από 12 μήνες. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 5,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (30,6%) είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (23,5%). Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (51,9%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 57,0%.
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία με 29,0%, καθώς και στις Ιόνιες Νήσους με 28,9%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Βόρειο Αιγαίο με 20,2% και στην Πελοπόννησο με 23,9%.
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ, επιστρέφει σε τροχιά υλοποίησης
Στόχος η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς οι αστυνομικοί έστησαν την παγίδα
Η γυναίκα ενεργοποίησε το panic button
Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες βίντεο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.