- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πέθανε ο ακαδημαϊκός Μανώλης Χαιρετάκης - Το «αντίο» στο ΕΚΠΑ
Πέθανε ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Μανώλης Χαιρετάκης.
Η είδηση για τον θάνατο του Μανώλη Χαιρετάκη έγινε γνωστή μέσα από ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, το οποίο πενθεί για την απώλεια του καθηγητή. «Με βαθιά θλίψη η πανεπιστημιακή κοινότητα αποχαιρετά τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών που έφυγε από τη ζωή. Ο Μανώλης Χαιρετάκης υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1997 στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, περνώντας από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες μέχρι την αφυπηρέτησή του. Πριν από την πλήρη αφοσίωσή του στο Πανεπιστήμιο, εργάστηκε για δύο δεκαετίες ως στέλεχος σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες. Ήταν υπεύθυνος του τομέα προγραμματισμού και έρευνας αγοράς για τα ΜΜΕ. Παράλληλα, αρθρογραφούσε τακτικά στον Τύπο, παρεμβαίνοντας στα δημόσια θέματα, έχοντας δημοσιεύσει εκατοντάδες κείμενα πολιτικού και κοινωνικού σχολιασμού. Έχει γράψει και δημοσιεύσει περισσότερα από δέκα βιβλία και πλήθος άρθρων και επιστημονικών μελετών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ.
Το «αντίο» στον καθηγητή του ΕΚΠΑ, Μανώλη Χαιρετάκη
Τον Μανώλη Χαιρετάκη αποχαιρετά με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επιστημόνων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτισμού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του ως πανεπιστημιακού δασκάλου και στη σχέση του με τους φοιτητές του.
«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επιστημόνων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης & Πολιτισμού αποχαιρετά τον Μανώλη Χαιρετάκη. Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Μανώλη Χαιρετάκη, ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο που άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και στις καρδιές των φοιτητριών και φοιτητών του. Με μακρά διδακτική και ερευνητική πορεία στον χώρο της Επικοινωνίας, της Διαφήμισης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Μανώλης Χαιρετάκης υπηρέτησε την επιστήμη του με συνέπεια και αφοσίωση, όπως άλλωστε μαρτυρά και το πλούσιο συγγραφικό έργο που αφήνει πίσω του. Εκείνο όμως που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό, ήταν ο τρόπος με τον οποίο προσέγγιζε τη διδασκαλία: ακόμη και όταν το αντικείμενο ήταν σύνθετο και απαιτητικό, προσπαθούσε πάντα να κάνει τη γνώση κατανοητή σε όλους.
» Τον χαρακτήριζαν το διαρκές χαμόγελο και η αστείρευτη προθυμία του να ακούει και να ενθαρρύνει κάθε φοιτήτρια και κάθε φοιτητή. Με τους ανθρώπους αυτούς άλλωστε δημιουργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης που ξεπερνούσαν τα όρια της αίθουσας διδασκαλίας. Μια ακόμη, λιγότερο γνωστή πτυχή της προσωπικότητάς του, ήταν η μικρή του παρουσία στον χώρο της υποκριτικής. Η ενασχόλησή του με την ηθοποιία προσέθετε μια ακόμη διάσταση στην ήδη πολυσχιδή προσωπικότητά του, κάνοντάς τον ακόμη πιο ξεχωριστό. Ένα στοιχείο που συμπλήρωνε την εικόνα ενός ανθρώπου με ευρύτερα ενδιαφέροντα και αγάπη για τον Πολιτισμό.
» Για όλους εμάς που είχαμε την τιμή να μαθητεύσουμε κοντά του ή ανήκουμε στην ευρύτερη οικογένεια της Επικοινωνίας, της Δημοσιογραφίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η απώλειά του είναι βαθύτατη. Θα μας λείψει ο καθαρός επιστημονικός του λόγος αλλά και η ανάμνηση ενός δασκάλου που είχε τον τρόπο και την θέληση να προσεγγίζει την καθεμία και τον καθένα από εμάς στο αμφιθέατρο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του, στους συναδέλφους του και σε όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να διδαχθούν από εκείνον. Καλό ταξίδι αγαπημένε δάσκαλε. Θα σε θυμόμαστε πάντα με σεβασμό κι εκτίμηση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Συνεχίζονται σήμερα οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων
Γιατί κάνει λόγο για fake news ο υπουργός Υγείας – Τι απαντά η δημοσιογράφος, τι καταγγέλλουν οι συγγενείς
H πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τα τελευταία δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο
Ο Χάρης Δούκας τόνισε πως προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών
Το ανακοίνωσε ο ίδιος κατά την καθιερωμένη κυριακάτικη ευλογία του μεσημεριού
Στο σημείο επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 λόγω εργασιών
Χτισμένο το 1813 από τον Μεχμέτ Αλή, αποτελεί από μόνο του έναν ολόκληρο, μαγικό κόσμο
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στην Αχαΐα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών
Αποκαλυπτικά στοιχεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.