- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μάχη με τη φωτιά στις εστίες της Δυτικής Αττικής: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Κανδήλι - Πάνω από 500 πυροσβέστες στα μέτωπα
Συνεχείς ρίψεις από αέρος και ισχυρές επίγειες δυνάμεις στο σημείο
Μάχη με τη φωτιά στις εστίες της Δυτικής Αττικής: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Κανδήλι - Πάνω από 500 πυροσβέστες στα μέτωπα
Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Βοιωτία και επεκτάθηκε στη δυτική Αττική εξακολουθεί να μαίνεται για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν την προσπάθεια περιορισμού των συνεχών αναζωπυρώσεων. Παρότι οι ισχυροί άνεμοι που δυσχέραναν το έργο της κατάσβεσης έχουν πλέον εξασθενήσει, η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας δημιουργεί νέες προκλήσεις.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πιο κρίσιμο σημείο εντοπίζεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πυρκαγιάς, προς το Κανδήλι Μεγάρων και την περιοχή της Αγίας Σκέπης, όπου εξακολουθεί να υπάρχει το μοναδικό ενιαίο ενεργό μέτωπο. Στην περιοχή εκδηλώνονται διαρκώς νέες θερμικές εστίες, με εκατοντάδες πυροσβέστες, δασοκομάντος, εθελοντές και προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να επιχειρούν αδιάκοπα, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.
Η συνολική εικόνα της πυρκαγιάς δείχνει ότι ενεργά μέτωπα εξακολουθούν να υπάρχουν σε τρία διαφορετικά σημεία: στο κύριο μέτωπο προς το Κανδήλι, στην περιοχή προς την Ψάθα, όπου η ένταση είναι περιορισμένη, καθώς και βορειοανατολικά της Ψάθας, με κατεύθυνση προς τα Βίλια, το Κρύο Πηγάδι, τον Άγιο Νεκτάριο και την Αγία Παρασκευή.
Για το τελευταίο μέτωπο, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι από τις πρωινές ώρες καταγράφεται μικρή βελτίωση, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενιαία γραμμή φωτιάς, ωστόσο το βουνό εξακολουθεί να καίγεται από πολλές μεγάλες και διάσπαρτες εστίες. Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό και όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παράλληλα, από το πρωί πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού συνολικά 23 εναέρια μέσα, εκ των οποίων 12 ελικόπτερα και 11 αεροσκάφη, υποστηρίζοντας το έργο των επίγειων συνεργείων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότεροι από 500 πυροσβέστες με περίπου 200 οχήματα, ενώ σημαντική είναι η συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Αττικής. Από την πρώτη στιγμή επιχειρούν επίσης πολυάριθμοι εθελοντές και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρίσκονται οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η πρωτεύουσα
Σύσκεψη στην Περιφέρεια και επιτόπιες αυτοψίες σε Μυλοπόταμο, Ιεράπετρα και Οροπέδιο
Βυθίστηκε στο νερό ο κάμπος στο Οροπέδιο - Σε εξέλιξη οι προσπάθειες αποκατάστασης
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς
Κινητοποίηση των αρχών τα ξημερώματα - Εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο
Εντοπίστηκε σώος στα ελληνοαλβανικά σύνορα ύστερα από εκτεταμένες έρευνες
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα
Τραγωδίες σε Χερσόνησο και Νέα Πέραμο
Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς
Απαγορευτικό στο Λαύριο
Υποχωρούν σταδιακά τα επικίνδυνα φαινόμενα - Ισχυρές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα
Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του υπουργείου Υγείας διευρύνει την εποπτεία του
Δεμένα τα πλοία στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής - Οι τροποποιήσεις στα δρομολόγια
Προβλήματα από τους δυνατούς βοριάδες - Σε επιφυλακή η Κρήτη για έντονες βροχές
Κορυφαία μορφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έφυγε από τη ζωή δύο ημέρες πριν συμπληρώσει τα 90 της χρόνια
Η άγνωστη διαδρομή ενός κατοχικού υπουργού από την Αθήνα της Κατοχής στην Αυστρία και από εκεί στις φυλακές Αβέρωφ
Έντονα φαινόμενα στην Κρήτη - Ριπές έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.