- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καιρός: Με βροχές ξεκινάει η εβδομάδα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Τοπικές βροχές στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά και άνεμοι έως 6-7 μποφόρ χαρακτηρίζουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 05/01/2026 αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως σε τμήματα της Θράκης, του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, της Πελοποννήσου και της Ηπείρου. Από τις βραδινές ώρες κατά τόπους σε τμήματα του Βορείου Ιονίου και της Ηπείρου είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Μεταφορά Σαχαριανής σκόνης αναμένεται κυρίως στα δυτικά και νότια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 2 έως 14-16 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ και κατά τόπους στο Ιόνιο πιθανώς έως 8 μποφόρ.
Στο νομό Αττικής αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νότιοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16-17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-01-2026
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στο Ιόνιο και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ενισχυμένοι, τοπικά θυελλώδεις, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως μέχρι 8 μποφόρ.
Πιθανώς τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το βράδυ στη δυτική Στερεά.
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα.
Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το βράδυ στη δυτική Στερεά.
Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 7, στο Ιόνιο και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού αναμένεται 48ωρο με βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει κάποιο από τα προϊόντα καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν και να επιστρέψουν το προϊόν
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Παρά το κρύο, πολίτες κάθε ηλικίας βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Τι ισχύει για λεωφορεία και τρόλεϊ
Η απάντηση του Γιώργου Μπαμπινιώτη
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Έδινε μάχη με τον καρκίνο
Μετά την παραίτηση του Μανόλη Βελεγράκη
Η ανακοίνωση της οικογένειας
«Φαίνεται ότι ασκήθηκε πίεση στους εισαγγελείς για να διεκπεραιώσουν αυτή τη δικογραφία»
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες υπαλλήλων της ΥΠΑ
Ταλαιπωρία για τους επιβάτες - Χάθηκαν περίπου 2.000 αποσκευές
Κλιμάκωση την Πέμπτη και την Παρασκευή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.