- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Δονούσα: Πρόστιμο–ρεκόρ άνω του 1,7 εκατ. ευρώ σε 63χρονο για κακοποίηση ζώων
Τα ζώα διαβιούσαν σε κακές συνθήκες
Δονούσα: Πρόστιμο–ρεκόρ άνω του 1,7 εκατ. ευρώ σε 63χρονο για κακοποίηση ζώων
Πρωτοφανές διοικητικό πρόστιμο, που ξεπερνά το 1,7 εκατομμύρια ευρώ, επιβλήθηκε σε 63χρονο στη Δονούσα, μετά τον εντοπισμό 58 κακοποιημένων και υποσιτισμένων γατών σε χώρο ιδιοκτησίας του.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελίες κατοίκων και έφοδο της αστυνομίας σε εγκαταλελειμμένο εστιατόριο και συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στη Δονούσα που δεν λειτουργούσαν. Στους χώρους αυτούς βρέθηκαν οι γάτες στοιβαγμένες, χωρίς νερό και τροφή, σε συνθήκες που χαρακτηρίστηκαν «απάνθρωπες» από τις αρχές.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα ζώα δεν είχαν ηλεκτρονική σήμανση, βιβλιάρια υγείας ή την παραμικρή κτηνιατρική μέριμνα. Ο 63χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώων, αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Το πρόστιμο υπολογίστηκε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία ζώων συντροφιάς: για κάθε περιστατικό κακοποίησης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Καθώς τα ζώα ήταν 58, το ποσό ξεπέρασε το 1,7 εκατ. ευρώ και ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς εξετάζονται πρόσθετες παραβάσεις.
Οι γάτες απομακρύνθηκαν από τον χώρο, δέχθηκαν κτηνιατρική φροντίδα και φιλοξενούνται προσωρινά σε δομές και εθελοντές.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο νησί, με κατοίκους να μιλούν για «μαρτύριο που εξελισσόταν επί μήνες πίσω από κλειστές πόρτες». Οι αρχές τονίζουν ότι η νομοθεσία εφαρμόζεται με απόλυτη αυστηρότητα και ότι η κακοποίηση ζώων αντιμετωπίζεται πλέον ως σοβαρό ποινικό αδίκημα.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκινούν οι έρευνες με το Abeille Marengo
Υψηλή δραστηριότητα τον Οκτώβριο, χάρη στη γενναιόδωρη συναίνεση 28 οικογενειών δοτών
Μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
Ψύχρα στην εκκίνηση, βοριάδες στη διαδρομή προβλέπονται
Η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
Οι πρώτες πληροφορίες
Για το φερόμενο κύκλωμα με τα «γρηγορόσημα»
Από κασκαντέρ του Τσακ Νόρις έγινε εγκληματίας
Τι θα ισχύσει ως την Κυριακή
Πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι εμφανίσεις στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.