- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Νέα κακοκαιρία αναμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και η πτώση της θερμοκρασίας.
Η κακοκαιρία αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.
Βελτίωση του καιρού μεταξύ δύο κακοκαιριών
Πάντως, μέχρι να έλθει το επόμενο κύμα κακοκαιρίας, αναμένεται βελτίωση του καιρού, καθώς απομακρύνονται οι κακοκαιρίες των τελευταίων 24ωρων που έδωσε αρκετό όγκο νερού ειδικά στη Δυτική Ελλάδα αλλά και τα πρώτα χιόνια στα βουνά της βόρεια και ηπειρωτικής χώρας. Τα βαρομετρικά χαμηλά απομακρύνονται και εξαπλώνεται ο αντικυκλώνας με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι βοριάδες και να σταματήσουν οι βροχές.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, «αν εξαιρέσουμε τα πιο ανατολικά θαλάσσια τμήματα της χώρας δηλαδή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες βροχές, δυτικά η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Είχαμε δυνατούς βορειοδυτικούς ανέμους που θα αρχίσει να υποχωρεί αλλά το μεσημέρι θα έχει ένταση 5-6 μποφόρ ιδιαίτερα στο Ιόνιο, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τον Θερμαΐκό. Το πρωί ο υδράργυρος θα ξεκινήσει χαμηλά ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα που σε κάποιες περιοχές ξεκινά κάτω από τους 10 βαθμούς, αλλά από το μεσημέρι θα ανέβει αλλά όχι σημαντικά. Προς το Σάββατο θα δούμε πιο ζεστές θερμοκρασίες αλλά σήμερα δεν θα ξεπεράσουμε τους 20 βαθμούς και στα δυτικά τους 22.
» Στην Αττική δεν περιμένουμε κάτι αξιόλογο. Έντονο κρύο το πρωί αλλά αργά το μεσημέρι θα φτάσει στους 23 βαθμούς και θα έχει ηλιοφάνεια όλη την ημέρα. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η ηλιοφάνεια επίσης θα κυριαρχήσει με λίγα σύννεφα κοντά στο μεσημέρι και τον υδράργυρο να ανεβαίνει μέχρι τους 20.
» Μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας δεν περιμένουμε βροχές, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν από την Κυριακή φέροντας κάποια φαινόμενα μικρής έντασης στα ορεινά στην βορειοδυτική Ελλάδα, στα βουνά της Εύβοιας, και την Αττικοβοιωτία. Ο υδράργυρος ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες αγγίζοντας ακόμη και τους 26 βαθμούς, τη νύχτα και το πρωί όμως θα κάνουν κρύο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.