- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ρόδος: Υπάλληλοι του δήμου καλούν σε μπλόκο του κρουαζιερόπλοιου με Ισραηλινούς
Λίγες μέρες μετά το επεισόδιο στη Σύρο
Ρόδος: Υπάλληλοι του δήμου καλούν σε μπλόκο του κρουαζιερόπλοιου με Ισραηλινούς
Κινητοποίηση στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να «μπλοκάρουν» το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris, στο οποίο επιβαίνουν Ισραηλινοί, καλεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου.
Με φόντο τα πρόσφατα γεγονότα στη Σύρο, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28 Ιουλίου, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Ιουλίου 2025 (15.30) καταφθάνει το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο Iris Crown στο λιμάνι της Ρόδου (παλιό εμπορικό λιμάνι - τελωνείο). Πρόκειται για το ίδιο πλοίο που πρόσφατα προσέγγισε τη Σύρο, προκαλώντας τη συμβολική διαμαρτυρία των νησιωτών απέναντι στη γενοκτόνο πολιτική που εφαρμόζει η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Κάτοικοι μαζί με επισκέπτες του νησιού κατάφεραν να εμποδίσουν τον ελλιμενισμό του, αναγκάζοντάς το να κάνει στροφή και να αποχωρήσει, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο λιμάνι που τους επιβλήθηκε από το Λιμεναρχείο.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ροδίων καλεί τα μέλη του, αλλά και όσους/ες αρνούνται να συμβιβαστούν με την ιδέα της σφαγής αμάχων, της εξόντωσής τους με επιβαλλόμενο λιμό, με τη συστηματική γενοκτονία, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκουν δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Παλαιστινιακό, να συγκεντρωθούμε στο παλιό εμπορικό λιμάνι τελωνείο στις 15.00 τη Δευτέρα 28 Ιουλίου.
Το μήνυμα της διαμαρτυρίας μας είναι ξεκάθαρο: αντιστεκόμαστε στην ασκούμενη δολοφονική πολιτική του ακροδεξιού Νετανιάχου (καταδικασμένος από το Διεθνές Δικαστήριο ως εγκληματίας πολέμου) και τους υποστηρικτές του, ενώ δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με όσους και όσες Ισραηλινούς/ές ή Εβραίους/ες στο θρήσκευμα αντιτίθενται στο έγκλημα ή δεν συμμετέχουν σε αυτό».
Για το συμβάν, το Ισραήλ είχε εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες του, καλώντας τους να λάβουν «αυξημένα προληπτικά μέτρα ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» (potential threat).
Υπενθυμίζεται ότι το «μπλόκο» στο κρουαζιερόπλοιο είχαν καταδικάσει η ελληνική κυβέρνηση και η δημοτική αρχή της Σύρου.
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Γιάννης Βουτσίνος, είχε δηλώσει ότι «τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Crown Iris στο λιμάνι της Σύρου δεν τιμούν τη Σύρο, το νησί του πολιτισμού, και δεν απηχούν το πνεύμα φιλοξενίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.