- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O δικηγόρος του πατέρα Κασσελάκη διαμαρτύρεται για την διαρροή της καταδικαστικής απόφασης στον Τύπο
Kαλείται να πληρώσει φόρους 20ετίας άνω των 11 εκατ. ευρώ
O δικηγόρος του πατέρα Κασσελάκη διαμαρτύρεται για την διαρροή της καταδικαστικής απόφασης στον τύπο
Μετά την σημερινή δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ο Θεόδωρος Κασσελάκης, πατέρας του πρώην πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρόεδρου του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανου Κασσελάκη, έχασε την δικαστική μάχη στο ΣτΕ με αποτέλεσμα να πρέπει να καταβάλλει φόρους ύψους 4.016.269 ευρώ συν τις νόμιμες προσαυξήσεις, ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Πελέκης εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, επειδή οι δημοσιογράφοι πληροφορήθηκαν την έκδοση της απόφασης.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σήμερα το μεσημέρι 16 Ιουλίου 2025, δημοσιεύτηκε απόφαση του ΣτΕ, που αφορούσε αίτηση αναίρεσης του εντολέως μας κ. Θεόδωρου Κασσελάκη. Απορίας άξιο είναι πως τα μέσα ενημέρωσης γνώριζαν την απόφαση, αφού έχει συνταχθεί μόνο το σχέδιο της απόφασης, στο οποίο πρόσβαση έχουμε μόνον εμείς ως διάδικοι, έχοντας αποκλειστικά το δικαίωμα αναγνώσεως του σχεδίου και όχι τη λήψη αντιγράφου. Δηλαδή δεν έχει γίνει ακόμα η καθαρογραφή της απόφασης.
Διαβάζουμε από τα ΜΜΕ πως έχουν μειοψηφήσει δύο από τα πέντε μέλη, αλλά δεν γνωρίζουμε έως τώρα το σκεπτικό της απόφασης μέχρι να αποκτήσουμε πρόσβαση και να αναγνώσουμε το σχέδιο της απόφασης.
Αυτό το γεγονός από μόνο του παραβιάζει σωρεία συνταγματικών δικαιωμάτων κάθε Έλληνα πολίτη. Ο κ. Θεόδωρος Κασσελάκης δεν ήταν και δεν είναι μέτοχος της Oswego, ενώ έχει αμετάκλητα αθωωθεί από τα ποινικά δικαστήρια της χώρας μας για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο. Τέλος, ο κ. Θεόδωρος Κασσελάκης έχει ήδη υποβάλει νέα αίτηση στο ΚΕ.ΦΟ.ΔΕ, κοινοποιούμενη και στο ΚΕΒΕΙΣ, με την οποία ζητά την απαλλαγή του από την αλληλέγγυα ευθύνη του άρθρου 49 ΚΦΔ (Ν.5104/2024) καταβολής των οφειλών της αλλοδαπής εταιρείας με την επωνυμία «OSWEGO ESTATES LIMITED», σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Η ως άνω αίτηση και η δικαστική της εξέλιξη αναμένεται.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Θεόδωρου Κασσελάκη
Χαράλαμπος Πελέκης».
Η7μελής σύνθεσης του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 1355/2025 απόφασή της, απέρριψε την αίτηση του Θεόδωρου Κασσελάκη, πατέρα του πρώην πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόεδρου του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία τοί είχαν καταλογιστεί προ 21 ετών φόροι ύψους 4.016.269 ευρώ, που όλα αυτά τα χρόνια επιβαρύνονται με τις νόμιμες προσαυξήσεις που ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.