Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε παθολόγος για τον θάνατο 17χρονου το 2019 - Το χρονικό της υπόθεσης
Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε παθολόγος ιδιωτικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, για τον θάνατο 17χρονου ασθενούς τον Δεκέμβριο του 2019.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αναγνωρίζοντας του ωστόσο ελαφρυντικό. Στην ίδια υπόθεση, αθωώθηκε ο συγκατηγορούμενός του, ορθοπεδικός του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος.
Η κατηγορία αφορούσε την καθυστερημένη διάγνωση του σταφυλοκοκκικού συνδρόμου τοξικής καταπληξίας, το οποίο εμφάνισε ο ανήλικος.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η παράλειψη ορθής διάγνωσης και η έλλειψη κατάλληλης θεραπευτικής παρέμβασης οδήγησαν στην επιδείνωση της υγείας του, με αποτέλεσμα ο 17χρονος να καταλήξει σε δημόσιο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε στη συνέχεια. Οι γιατροί κατηγορούνταν ότι αγνόησαν την κλινική του εικόνα και δεν προχώρησαν σε απαραίτητες εξετάσεις ή επανεκτίμηση των ευρημάτων.
Ο άτυχος νεαρός, που ήταν αθλητής και αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής, είχε εισαχθεί με έντονα συμπτώματα όπως πυρετό με ρίγος, εμετούς, διάρροια, πόνο στους προσαγωγούς και αδυναμία βάδισης.
Ο παθολόγος, στην απολογία του, υποστήριξε ότι είχε ζητήσει ρητά την εισαγωγή του ασθενούς, κάτι που – όπως ισχυρίστηκε – αρνήθηκε η μητέρα του, υπογράφοντας σχετικό έντυπο άρνησης θεραπείας. Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρξε αμέλεια στη συνολική ιατρική αντιμετώπιση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.