- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο: Χαλασμένος εκτυπωτής και ασυνεννοησία έστειλαν την 62χρονη στη ΜΕΘ
Ο βοηθός δεν βρισκόταν υπό την επίβλεψη κάποιου ιατρού και νοσηλευτή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ορίζει το πρωτόκολλο
Τζάνειο Νοσοκομείο: Τι προκύπτει από το πόρισμα του Οργανισμού Διαχείρισης της Ποιότητας στην Υγεία
Στη ΜΕΘ του Τζανείου Νοσοκομείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 62χρονη γυναίκα που υπεβλήθη σε λανθασμένη μετάγγιση αίματος. Η κατάστασή της κρίνεται πολύ σοβαρή, αλλά σταθερή. Ο δικηγόρος της οικογένειας της 62χρονης έχει στα χέρια του το πόρισμα για το τι συνέβη στο νοσοκομείο, όπου η γυναίκα είχε μεταβεί με ελαφρύ νευρολογικό περιστατικό.
Σύμφωνα με το πόρισμα του Οργανισμού Διαχείρισης της Ποιότητας στην Υγεία, η γυναίκα φαίνεται να κατέληξε στην εντατική λόγω χαλασμένου εκτυπωτή και της κακής συνεννόησης ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό. Η μετάγγιση έγινε από τον 30χρονο βοηθό, ο οποίος κατηγορείται για το ιατρικό λάθος. Ο βοηθός δεν βρισκόταν υπό την επίβλεψη κάποιου ιατρού και νοσηλευτή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ορίζει το πρωτόκολλο του Τζανείου.
Τζάνειο: Ο χαλασμένος εκτυπωτής και ασυνεννοησία στη βάρδια
Μάλιστα, κανείς από τους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στο θάλαμο μαζί με την 62χρονη, αλλά ούτε και η ίδια η 62χρονη είχαν στα χέρια τους το βραχιολάκι του ασθενούς, τα οποία στην ουσία έχουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τη νοσηλεία τους. Ο λόγος ήταν ότι είχε χαλάσει ο εκτυπωτής του πέμπτου ορόφου της νευρολογικής κλινικής και έτσι οι νοσηλευτές δεν μπόρεσαν να εκτυπώσουν τα βραχιολάκια, να τα μοιράσουν σε ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν ποιος ασθενής είναι και για ποιον λόγο νοσηλεύεται.
Επιπλέον, το πόρισμα αναφέρει ότι υπήρξε ασυνεννοησία ανάμεσα στους νοσηλευτές της βάρδιας, με αποτέλεσμα η πρώτη βάρδια να έχει αριθμήσει τις κλίνες δίνοντας τους αριθμούς 1, 2 ,3, 4 από τα αριστερά προς τα δεξιά. Η βάρδια η οποία ανέλαβε είχε αρίθμηση από την αντίστροφη πλευρά, δηλαδή με την ακριβώς αντίστροφη σειρά των αριθμών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μπέρδεμα.
Στο πόρισμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρεται ότι τη μοιραία ημέρα, ο πρώτος νοσηλευτής, όχι ο βοηθός νοσηλευτή, πήγε στον θάλαμο και έβαλε τον πρώτο ασκό με το αίμα στη σωστή ασθενή, στη γυναίκα δηλαδή που πραγματικά χρειαζόταν τη μετάγγιση. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ο 30χρονος βοηθός νοσηλευτή, ο οποίος κατηγορείται και για το ιατρικό λάθος, μπήκε στον θάλαμο και έβαλε τον δεύτερο ασκό με το λάθος αίμα στην 62χρονη, με αποτέλεσμα η γυναίκα να υποστεί αιμόλυση. Από το πόρισμα προκύπτει ότι για 45 λεπτά η 62χρονη, ενώ είχε χορηγηθεί ο ασκός με το αίμα, παρέμεινε αβοήθητη και χωρίς καμία επίβλεψη, με αποτέλεσμα κάποιος συνοδός ενός άλλου ασθενούς, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο, να δει ότι η γυναίκα καταρρέει και να ειδοποιήσει τόσο τον 30χρονο βοηθό νοσηλευτή όσο και τους γιατρούς.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.