- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απεργία ταξί: Σταματημένα σήμερα τα οχήματα - Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Χωρίς ταξί θα παραμείνει και σήμερα Πέμπτη (29.5) η Αττική, μετά τη 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν επαγγελματίες αυτοκινητιστές.
H απεργιακή κινητοποίηση των ταξί βρίσκεται σε ισχύ έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), η απεργία είναι αποτέλεσμα της «συνεχιζόμενης άρνησης του κ. Κυρανάκη να έρθει σε απευθείας διάλογο με το προεδρείο του Συνδικάτου, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, αντιθέτως έχει επιλέξει να συνομιλεί μόνο με τους “ήπιους” συνδικαλιστές της ΠΟΕΙΑΤΑ. Το προεδρείο του ΣΑΤΑ πιστό στις αξίες που πρεσβεύει έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με τον κ. Κυρανάκη. Το προεδρείο του ΣΑΤΑ απέστειλε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2025 ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη ζητώντας συνάντηση μαζί του ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις στα βασικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ».
Απεργία Ταξί: Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
«Ζητάμε άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από την 1/1/2026.
Θέλουμε απάντηση από την Κυβέρνηση, γιατί αφήνει παράνομες εφαρμογές (application) που χρησιμοποιούν είτε E.Δ.Χ. Ταξί, είτε Ε.Ι.Χ. να μην πληρώνουν κανένα φόρο, να βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, αφήνοντας στους νόμιμους επαγγελματίες αυτοκινητιστές Ταξί μόνο φορολογικά βάρη.
Ζητάμε ξεκάθαρο και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμό των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό. Αστική μεταφορά κάνουν μόνο τα ταξί. Με το ταξί ο επιβάτης κάνει αστική μεταφορά. Με το Ε.Ι.Χ. αγοράζει χρόνο για τη μετακίνησή του. Η μεταφορά από ένα σημείο Α προς ένα σημείο Β είναι έργο που ανήκει στο ταξί.
Αυστηρότερες ποινές και ελέγχους για την πειρατεία.
Θέλουμε σωστή εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και δημιουργία μητρώου για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό.
Νομοθετική ρύθμιση για το πιστοποιητικό του ποινικού μητρώου (Γενικής Χρήσης) για την ανανέωση της ειδικής άδειας.
Επανεξέταση και ψηφιοποίηση των ειδικών αδειών και εισαγωγή τους στο GOV.GR WALLET.
Άμεση εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών (Παπανάτσιου) για την είσπραξη του κομίστρου.
Αύξηση κομίστρου αντίστοιχη της ποσοστιαίας αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος είναι η βάση του νέου φορολογικού συστήματος για τους ιδιοκτήτες ταξί.
Κατάργηση των επίμαχων διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου και άμεση εφαρμογή αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ.
Απαλλαγή ή μείωση ΦΠΑ για την αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου που ταξινομείται ως ΕΔΧ Ταξί.
Μείωση ΕΦΚ ή επιδότηση καυσίμου για τον επαγγελματία αυτοκινητιστή Ταξί σε μόνιμη βάση.
Μείωση του ΦΠΑ στο κόμιστρο των Ταξί».
«Ο αγώνας μας είναι και ενάντια στην ακρίβεια και του κόστους ζωής που καταπνίγει το εισόδημά μας», τονίζει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το συμβάν σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από λουόμενους
Καλύτερη η εικόνα στην Ψάθα
Oι κάτοικοι καλούνται για προληπτικούς λόγους να μη χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγίας Άννης
Κάηκε το εξοχικό του ηθοποιού από την καταστροφική πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό
Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα, ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις
Καίγονται σπίτια στην Ψάθα
Το μέγεθος της καταστροφής από το 2018 μέχρι και το 2026
Εκκενώσεις σε Κανδήλι, Άνω Βλυχάδα, Άγιο Κωνσταντίνο και ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων
Ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή αντιδιαβρωτικών έργων, τόνισε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών
Μετά το πέρασμα της καταστροφικής φωτιάς από την περιοχή
Τι ισχύει για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη
Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς τα Μέγαρα, μήνυμα από το 112
Ενας εκ των δύο κατηγορούμενων είναι δήμαρχος σε δήμο της Στερεάς Ελλάδας και συνελήφθη ως ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας
«Απομακρυνθείτε προς Νέα Πέραμο και Μέγαρα»
Συγκρούστηκε μετωπικά με τουριστικό λεωφορείο
Συνεχείς ρίψεις από αέρος και ισχυρές επίγειες δυνάμεις στο σημείο
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο
Ελεύθερη είσοδος σε 126 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.