- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οδηγός ταξί χρέωσε φοιτήτρια 344 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας για κούρσα 350 μέτρων που δεν έγινε ποτέ
Η κοπέλα δεν είχε προλάβει να μπει καν στο όχημα για μία διαδρομή ενός λεπτού
Ταξιτζής χρέωσε 344 ευρώ μια επιβάτιδα για 350 μέτρα στο κέντρο της Αθήνας
Ένα απίστευτο περιστατικό με ταξί που χρέωσε υπέρογκο ποσό για απόσταση λίγων μέτρων καταγράφηκε στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με καταγγελία στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Live You», οδηγός ταξί φαίνεται ότι χρέωσε 344 ευρώ σε μία φοιτήτρια η οποία μάλιστα δεν είχε προλάβει να μπει καν στο όχημα για μία διαδρομή ενός λεπτού.
Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί, Πέτρος Διπλάρης, η κοπέλα κάλεσε μέσω εφαρμογής το συνεργαζόμενο ταξί το οποίο δεν πλησίασε στο στίγμα το οποίο είχε δηλώσει η γυναίκα. Ωστόσο, πατήθηκε επιβίβαση και μετά από περίπου 300 μέτρα πατήθηκε αποβίβαση και έγινε η χρέωση του ποσού των 344 ευρώ.
Η αντίδραση της εταιρείας και η άμεση αποζημίωση
Η καταγγελία προκάλεσε άμεση κινητοποίηση. Η εταιρεία που διαχειρίζεται την εφαρμογή για ταξί ανέφερε ότι μόλις διαπιστωθεί παραβίαση των όρων χρήσης από κάποιον οδηγό, αυτός απενεργοποιείται αμέσως από την πλατφόρμα, ενώ ο επιβάτης αποζημιώνεται πλήρως.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γυναίκα αποζημιώθηκε άμεσα, ενώ ο οδηγός τέθηκε εκτός συστήματος μέχρι να ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα.
Παρότι δεν έγινε γνωστό αν η εταιρεία πρόκειται να κινηθεί νομικά ή να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, το περιστατικό έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του κλάδου, καθώς τέτοιες περιπτώσεις ρίχνουν "σκιά" πάνω σε όλους τους επαγγελματίες οδηγούς.
Σωματείο Οδηγών Ταξί: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι
Το Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής, μέσω του αντιπροέδρου του, επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση του κλάδου από τέτοιες πρακτικές, τονίζοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο και ακραίο περιστατικό.
"Αυτό δεν αντιπροσωπεύει τους χιλιάδες επαγγελματίες οδηγούς που δίνουν καθημερινά αγώνα στους δρόμους", δήλωσε ο Πέτρος Διπλάρης, ζητώντας από το επιβατικό κοινό να μην γενικεύει. Παράλληλα, ζητείται ενίσχυση των ελέγχων και των φίλτρων στις ψηφιακές πλατφόρμες, ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον τέτοιες κακόβουλες ενέργειες από "επιτήδειους".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πήραν τις κασετίνες από το ΑΤΜ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Με μαθήματα προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα οι εξετάσεις
Προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης
Ο άτυχος άνδρας εργάζεται σε κρεοπωλείο
Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα πρώτα μαθήματα ειδικότητας
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Αναζητούνται οι μελισσοκόμοι
Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής ανάπλασης της συμπρωτεύουσας
Έξι δεκαετίες μεταρρυθμίσεων, κοινωνικής αμφιθυμίας και ένα νέο ερώτημα που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη
Σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος στον Ιερό Ναό
Τελικά μπορείς να στήνεις σκηνή όπου θέλεις το καλοκαίρι;
Ιστορική στιγμή για τον ελληνικό στρατό και τις Ένοπλες Δυνάμεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.