- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταδικάστηκε 43χρονη που τραυμάτισε το σκυλί του συζύγου της και επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη
Το χρονικό της υπόθεσης
Καταδικάστηκε 43χρονη που τραυμάτισε το σκυλί του συζύγου της και επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη
Σε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.800 ευρώ καταδικάστηκε μια 43χρονη γυναίκα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταγγελία ότι τραυμάτισε το κατοικίδιο του συζύγου της, ενώ στη συνέχεια φέρεται να επιτέθηκε στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο για να τη συλλάβουν. Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων ενδοοικογενειακή απειλή, κακοποίηση ζώου, εξύβριση και βιαιοπραγίες κατά υπαλλήλων.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Μαΐου στο σπίτι του ζευγαριού, όταν ο σύζυγος της 43χρονης επέστρεψε εσπευσμένα, έχοντας λάβει ανησυχητικά μηνύματα στο κινητό του από την ίδια. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, βρήκε την πόρτα κλειδωμένη και χρειάστηκε βοήθεια από γειτόνισσα για να μπει στο διαμέρισμα. Εκεί αντίκρισε, όπως είπε, το σκυλί του μέσα στα αίματα και την ίδια να δείχνει πλήρη αδιαφορία. «Τη ρώτησα τι συνέβη στο σκυλί και μου απάντησε αποστασιοποιημένα “ποιο σκυλί;” και έφυγε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μετά την άφιξη της αστυνομίας, η κατάσταση κλιμακώθηκε. Η κατηγορούμενη φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε τους αστυνομικούς, ενώ προσπάθησε να τους επιτεθεί. Σύμφωνα με τη δικογραφία, χρειάστηκε η επέμβαση άνω των πέντε αστυνομικών για να ακινητοποιηθεί και να μεταφερθεί στο τμήμα. Ο σύζυγός της κατέθεσε επίσης ότι η γειτόνισσα, μάρτυρας του επεισοδίου, υπέστη αδιαθεσία και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Ο ίδιος περιέγραψε τη σύζυγό του ως άτομο με επιθετική συμπεριφορά, που κάνει χρήση αλκοόλ και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. «Με απειλεί διαρκώς, δεν μπορώ να τη διαχειριστώ άλλο. Θέλω απλώς να τελειώσει όλο αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας από τους αστυνομικούς, επιβεβαιώνοντας την έντονα επιθετική της στάση τόσο στο σημείο της σύλληψης όσο και στο τμήμα.
Από την πλευρά της, η 43χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως πρόκειται για σκευωρία εκ μέρους του συζύγου της. Υποστήριξε ότι το σκυλί πιθανόν αιμορραγούσε επειδή είχε αφαιρέσει την πάνα του και ότι εκείνη το φροντίζει πάντα. Δήλωσε επίσης ότι ο σύζυγός της την πιέζει να αποκτήσουν παιδί και την εκνευρίζει, ενώ περιέγραψε τη σύλληψή της ως αυθαίρετη. «Δεν μου εξήγησαν ποτέ για ποιο λόγο με συλλαμβάνουν», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι αντέδρασε όταν προσπάθησαν να της περάσουν χειροπέδες. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα με αιτήματα μονιμοποίησης και αυξήσεων μισθών
Επίθεση, απαγωγή και ληστεία - Αναζητούνται πέντε άνδρες, στο μικροσκόπιο νέα συμπλοκή
Οι δράστες παραβίασαν τόσο την κεντρική είσοδο του συγκροτήματος όσο και το γραφείο του διευθυντή
Ανήμερα της Ημέρας Πένθους και Μνήμης του Ολοκαυτώματος
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 22-23 βαθμούς.
Πάντως, σημειώνεται ότι «αξιοσημείωτη πρόοδος σημειώθηκε κατά την τελευταία δεκαετία»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα
«Είναι κατάκοιτη, την έχουν εγκαταλείψει τα πόδια της» -Όσα είπε η συνεργάτιδά της για την κατάσταση της υγείας της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.