- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κακοκαιρία: Εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής σε Πάρο, Μύκονο και Χανιά
Δρόμοι που έγιναν χείμαρροι, λασπόνερα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα
Κακοκαιρία: Εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής σε Πάρο, Μύκονο και Χανιά
Καταστροφές, λασπόνερα και μεγάλες υλικές ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε τις προηγούμενες ώρες τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με τα προβλήματα να είναι μεγάλα σε Πάρο και Μύκονο.
Πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν και σε άλλα νησιά, όπως στη Σύρο όπου σημειώθηκε και χαλαζόπτωση, καθώς και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα.
Αυτοκίνητα που παρασύρονταν από τα ορμητικά νερά στη Νάουσα της Πάρου υπέστησαν σοβαρές ζημιές, άλλα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τα ορμητικά νερά εισέβαλαν σε κατοικίες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Σήμερα, από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι με φτυάρια στα χέρια προσπαθούν από νωρίς να μαζέψουν τα λασπόνερα που άφησε πίσω του το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας.
Εικόνες από την Πάρο:
Σοβαρά προβλήματα και στη Μύκονο
Στη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μύκονος μετά το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βερώνης μιλώντας στο ΕΡΤΝews.
«Η κατάσταση δεν εξελίχθηκε παρόλο που έπεσε περισσότερο νερό, δεν εξελίχθηκε όπως στη Νάουσα της Πάρου. Όμως στις δύο ώρες που έπεφτε το νερό εγώ είμαι και μεγάλος σε ηλικία, πρώτη φορά το βλέπω αυτό το πράγμα να συμβαίνει. Όλο το νησί μετατράπηκε σε ένα χείμαρρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού και πρόσθεσε: «Φυσικά όταν σταμάτησε η βροχόπτωση μετά από ένα δεκάλεπτο αντιλαμβάνεστε ότι έφυγαν τα νερά και λόγω κατωφέρειας. Ένα αυτοκίνητο έφυγε και που ήταν κοντά στην πόλη, μέσα στη χώρα, έφυγε και κατέβηκε προς τα κάτω, μέσα στο κέντρο της πόλεως».
⚠️Σοβαρά πλημμυρικά ⛈️φαινόμενα και στα σοκάκια της Μυκόνου. Βίντεο
Posted by Forecast Weather Greece on Monday, March 31, 2025
Πλημμύρες και στα Χανιά από την κακοκαιρία
Παρόμοιες εικόνες και στην Κρήτη, όπου τα Χανιά βρέθηκαν στο επίκεντρο. Σε περιοχές όπως τα Τσικαλαριά, η Σούδα, το Βαμβακόπουλο και μεταξύ άλλων η Ξυλοκαμάρα και η Λεωφόρος Μουρνιών υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους.
Υπενθυμίζεται ότι μήνυμα από το 112 ήχησε στους κατοίκους της Κρήτης, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί, προειδοποιώντας τους για τα έντονα φαινόμενα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πήραν τις κασετίνες από το ΑΤΜ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Με μαθήματα προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα οι εξετάσεις
Προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης
Ο άτυχος άνδρας εργάζεται σε κρεοπωλείο
Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα πρώτα μαθήματα ειδικότητας
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Αναζητούνται οι μελισσοκόμοι
Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής ανάπλασης της συμπρωτεύουσας
Έξι δεκαετίες μεταρρυθμίσεων, κοινωνικής αμφιθυμίας και ένα νέο ερώτημα που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη
Σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος στον Ιερό Ναό
Τελικά μπορείς να στήνεις σκηνή όπου θέλεις το καλοκαίρι;
Ιστορική στιγμή για τον ελληνικό στρατό και τις Ένοπλες Δυνάμεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.