- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Βασίλη Καλογήρου: Ερωτήματα για τις «εξαφανισμένες» καταθέσεις των γονιών
Πότε αναμένεται το πόρισμα των ειδικών για τις συνθήκες θανάτου
Υπόθεση Βασίλη Καλογήρου: Εν αναμονή των ιστολογικών - Οι «εξαφανισμένες» καταθέσεις των γονιών και η μαρτυρία για το βυσσινί όχημα
Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση από το τμήμα Δίωξης Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Λάρισας για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 39χρονος Βασίλης Καλογήρου.
Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν αποτελέσματα μετά την εισαγγελική παραγγελία για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, υλικό που ανακτήθηκε από κάμερες ασφαλείας σε διάφορες περιοχές της Λάρισας, ενώ αναμένονται ενδεχομένως και πριν το Πάσχα οι τοξικολογικές και οι ιστολογικές εξετάσεις του Βασίλη Καλογήρου. Εάν και αρχικά τα εργαστήρια εξέφρασαν την άποψη πως θα στείλουν πρώτα τις τοξικολογικές που τελειώνουν νωρίτερα από τις ιστολογικές, τελικά επικράτησε η λογική πως πρέπει να σταλούν ταυτοχρόνως στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Τα πορίσματα θα παραλάβει η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ρουμπίνη Λεονταρή, καθώς ο συνάδελφος της, ιατροδικαστής Λάρισας Χρήστος Κραββαρίτης που είχε αναλάβει τη σύνταξη της έκθεσης, τέθηκε σε αναστολή με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη πριν από σχεδόν μια εβδομάδα.
Οι αστυνομικοί που χειρίζονται τη διερεύνηση της υπόθεσης, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει, μαρτυρίες, καταθέσεις, οπτικό υλικό και άλλα ευρήματα αλλά και σε συνδυασμό με τις πρώτες ενδείξεις της ιατροδικαστικής εξέτασης, θεωρούν πως έχουν να κάνουν με μια υπόθεση παθολογικού θανάτου. Βέβαια, η ιστολογική εξέταση μπορεί να ανατρέψει τα έως τώρα δεδομένα και για αυτό τον λόγο, τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εξιχνίασης Εγκλημάτων (πρώην τμήμα Ασφαλείας) περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους τα πορίσματα των ειδικών. Αυτό αναμένεται να γίνει ενδεχομένως ακόμη και πριν το Πάσχα, χωρίς όμως να αποκλείεται περαιτέρω καθυστέρηση μιας και η κα. Λεονταρή έχει αναλάβει τη διαδικασία των νεκροτομών, της σύνταξης εκθέσεων και άλλων εργαστηριακών εξετάσεων μετά την αναστολή καθηκόντων του Χρήστου Κραββαρίτη.
Ερωτήματα για τις «εξαφανισμένες» καταθέσεις των γονιών
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Athens Voice, μέχρι και αργά χθες το βράδυ, δεν είχαν παραδοθεί στους αστυνομικούς οι καταθέσεις των γονιών και του θείου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου. Υπενθυμίζεται πως οι καταθέσεις, ενώ αρχικά ήταν να δοθούν στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, η Εισαγγελία Λάρισας αποφάσισε να λάβει αυτή τις καταθέσεις, λόγω προφανώς της ιδιότητας της μητέρας του 39χρονου, Σοφίας Αποστολάκη. Οι καταθέσεις όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν παραδοθεί προς διερεύνηση στους αστυνομικούς. Οι διαρροές για το περιεχόμενο των καταθέσεων είναι ασαφείς, με τη μητέρα να φέρεται να έχει μιλήσει γενικά και τον θείο να έχει αναφερθεί σε ένα «τυχαίο» περιστατικό με γνωστό πρόσωπο του θεσσαλικού κάμπου. Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να μελετήσουν τις καταγγελίες τους, ούτε να προχωρήσουν σε διερεύνηση όσων αναφέρονται γιατί απλά, δεν τις έχουν λάβει έως σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας.
Οι αστυνομικοί της Λάρισας, έχουν στα χέρια τους τα πρώτα Terabyte από ανακτημένα αρχεία καταγραφικών από κάμερες ασφαλείας, όχι μόνο από την περιοχή της Λάρισας, αλλά και κατά μήκος της διαδρομής που εικάζεται πως ακολούθησε ο 39χρονος μέχρι να φτάσει στην Πέρα Χώρα Τυρνάβου. Δυστυχώς, πλησιάζοντας προς το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 39χρονος ψυχολόγος, οι κάμερες είναι επί της ουσίας ανύπαρκτες. Όπως επί λέξει μεταφέρθηκε στην Athens Voice, «μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού είναι οι λειτουργικές κάμερες τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής». Όμως το υλικό ήδη ελέγχεται από εξειδικευμένους αστυνομικούς, οι οποίοι αναζητούν οτιδήποτε ύποπτο: οχήματα, πρόσωπα, φιγούρες, κάτι που να δώσει νέα ώθηση στις έρευνες.
Η μαρτυρία για το βυσσινί όχημα έχει «κλείσει»
Το ζήτημα του βυσσινί οχήματος που όπως είχε υποστηρίξει δικηγόρος της περιοχής, είδε να επιβιβάζουν κάπως «περίεργα» ένα άτομο που έμοιαζε με τον Βασίλη, έχει κλείσει οριστικά για τους αστυνομικούς. Η ώρα που αναφέρει ο δικηγόρος απέχει από 1,5 έως μισή ώρα από τη χρονική στιγμή που οι ίδιοι οι γονείς του 39χρονου δήλωσαν πως έφυγε, λίγα λεπτά πριν τις πέντε το απόγευμα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από κάμερες ασφαλείας που εντοπίστηκαν μέσα στο πρώτο 6ωρο της δήλωσης εξαφάνισης.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι αστυνομικοί δουλεύουν ακατάπαυστα, καθώς πρέπει να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί για τις συνθήκες εξαφάνισης, αλλά και εντοπισμού της σορού του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου. Οι απαντήσεις θα δοθούν όχι μόνο στη Δικαιοσύνη, αλλά κυρίως στους γονείς, τη μάνα και τον πατέρα του 39χρονου, που επιμένουν πως ο γιος τους έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.