- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαντορίνη: Είναι στα πλαίσια του αναμενόμενου, λέει ο καθηγητής Καραστάθης για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ
Δεν αλλάζει την αξιολόγηση που κάνουν οι επιστήμονες για τη σεισμική δραστηριότητα
Σαντορίνη: Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ
Στα πλαίσια του αναμενόμενου ήταν τα 5,1 Ρίχτερ που καταγράφηκαν στη Σαντορίνη το πρωί της Δευτέρας (17.2), σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλη Καραστάθη.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης, αυτός ο σεισμός είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου και δεν αλλάζει την αξιολόγηση που κάνουν οι επιστήμονες για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη. «Αυτό που κοιτάμε είναι ο ρυθμός σεισμικότητας να πέφτει σταθερά και από εκεί και πέρα είναι το απολύτως αναμενόμενο να έχουμε και μεγαλύτερους σε μέγεθος σεισμούς από το 4. Και 5,2 να γινόταν πάλι ήταν μέσα στα πλαίσια του αναμενόμενου. Αυτός ο σεισμός δεν αλλάζει την αξιολόγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι οι επιστήμονες εξακολουθούν να παρακολουθούν το φαινόμενο συλλέγοντας συνεχώς δεδομένα.
Οι δύο επιτροπές (η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ) αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025 στις 18:00.
Σήμερα στις 09:49 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού ενώ τρία λεπτά νωρίτερα (09:46) είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ 20 χλμ νότια - νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.