- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου
Πέθανε ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης σε ηλικία 61 ετών - Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και τηλεόρασης Ιάσονας Τριανταφυλλίδης. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.
Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Ιάσονα Τριανταφυλλίδης ήταν πριν από 12 ημέρες στο Πρωινό όπου είχε παραχωρήσει δηλώσεις για τη σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» και για την κριτική της Πόπης Διαμαντάκου.
«Η σειρά για τη Μαρία Κάλλας είναι μια καλή παραγωγή με ωραία φωτογραφία. Έχει μια σπουδαία Ελένη Ράντου στο ρόλο της μαμάς της Κάλλας. Η πραγματική μαμά της Κάλλας ήταν πιο σκύλα, αλλά η Ελένη έβγαλε αυτό το δυναμικό πολύ καλά, όπως ακριβώς έπρεπε. Έχει μια εξαιρετική Ρένια Λουιζίδου και είναι θαύμα η Κάρμεν Ρουγγέρη. Η σειρά είναι αρκετά επίπεδη, χωρίς να έχει αυτό το κάτι.
Μπροστά στο μύθο της Κάλλας, η Μαρία δεν έγινε Κάλλας. Η σειρά είναι πολύ καλύτερη από την ταινία με την Τζολί, που είναι χάλια. Η σειρά θα έπρεπε να έχει διαφορετικό σενάριο, πιο εμπνευσμένο, με περισσότερες κορυφώσεις, μεγαλύτερο βάθος και πιο προσεγμένη σκηνοθεσία», είχε αναφέρει ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης.
«Δεν μπορεί να γράφει κριτική ο καθένας, όταν δεν έχει ιδέα από μυθοπλασία. Άλλο κριτική, άλλο σχόλιο, άλλο “μου αρέσει”, άλλο “δεν μου αρέσει”, άλλο γνώμη και άλλο σχόλιο στο ίντερνετ» είχε απαντήσει για την κριτική της Πόπης Διαμαντάκου στην κάμερα του Πρωινό και στην Αναστασία Ζάρκα.
Ποιος ήταν ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης έχει γράψει πάνω από είκοσι βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, του τραγουδιού, του μιούζικαλ, καθώς και βιογραφίες ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο και ειδικότερα από το ελληνικό σινεμά.
Αρθρογραφούσε από το 1985 σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο.
Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD για ηθοποιούς και τραγουδιστές όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, αλλά και του συνόλου της μουσικής του Νίκου Μαμαγκάκη για τον κινηματογράφο, ενώ έχει κάνει ειδικά αφιερώματα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά, μεταξύ άλλων.
Στην τηλεόραση έκανε το πρώτο πρωινό του MEGA («Κοκτέιλ»), καθώς και εκπομπές με συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες.
Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR, αλλά και σε πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA.
Αρθρογράφησε επίσης στην Εφημερίδα των Συντακτών και στοyoufly.com ενώ έκανε και καθημερινά μεσημεριανή εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 με τίτλο «Αθήνα, με ακούς;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση για την εκδήλωση στη Νέα Παραλία
Το σύνολο των επίγειων δυνάμεων θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο
Στο βορειοανατολικό μέτωπο το βάρος των δυνάμεων
Διαδραστική παρουσία του ιδρύματος με τεχνολογία, καινοτομία και παράλληλες εκδηλώσεις
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η φωτιά καίει από το απόγευμα της 31ης Αυγούστου, πυκνά δάση πεύκης και ρόμπολου μέσα σε ζώνη του δικτύου Natura 2000
Σε πιο φθινοπωρινούς ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Και τάφο και μπουζούκια και ολίγη από «επαφές» στη ΔΕΘ, όλα τα έχει η εκδρομή
Έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι online αιτήσεις από αποφοίτους ή τελειόφοιτους μεταπτυχιακών σπουδών για 7 ρόλους σε τρεις βασικούς τομείς της Allwyn Hellas
Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Ισχυρίστηκε ότι επηρεάστηκε από σειρές στο διαδίκτυο
Οι νεκροί, η κατάρρευση της Ρικομέξ και οι μεγάλες ζημιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.