- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Έρχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας - Στα λευκά περιοχές και στην Αττική
Πότε αναμένεται η νέα επιδείνωση
Έρχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας - Στα λευκά περιοχές και στην Αττική - Πότε αναμένεται η νέα επιδείνωση
Αποφασισμένη για να μείνει ήρθε η κακοκαιρία, καθώς μετά την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, την Παρασκευή, αναμένεται νέα επιδείνωση το απόγευμα από τα βορειοανατολικά. Προβλέπεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική.
Πολλές περιοχές της χώρας αναμένονται στα λευκά το Σάββατο και συγκεκριμένα θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία η Μαγνησία, η Εύβοια, η ανατολική Στερέα και τα βόρεια τμήματα της Αττικής, όπως η Πάρνηθα και η Πεντέλη.
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά και τον Γιάννη Καλλιάνο, οι χιονοπτώσεις το Σάββατο θα εκδηλωθούν σε χαμηλότερα υψόμετρα και στην Αττική.
Συγκεκριμένα για την Αττική, ο Γιάννης Καλλιάνος είπε πως χιόνια θα εκδηλωθούν σε: Διόνυσο, Βαρνάβα, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Βίλια και Θρακομακεδόνες
Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο το Σάββατο (28/12) ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το Πήλιο και νοτιότερα και αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις σε υψόμετρο 500 μέτρων και άνω:
- Ανατολική Θεσσαλία
- Νότια Θεσσαλία
- Αττική
- Βοιωτία
- Φθιώτιδα
- Εύβοια
- Βορειοανατολική Πελοπόννησος
Η εξέλιξη της κακοκαιρίας - Πού θα χιονίσει τις επόμενες μέρες
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-12-2024
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ κατά τόπους στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά.
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στην ανατολική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια καταιγίδες.
Στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης, κατά τόπους πυκνές από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-12-2024
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στο βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές στη ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Τα φαινόμενα γρήγορα στα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν από
βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 πιθανώς πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς, στα κεντρικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά τους 9 με 11, στο Αιγαίο τους 11 με 13 και μόνο στη δυτική χώρα θα φτάσει κατά τόπους τους 14 βαθμούς Κελσίου.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-12-2024
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και στο
Αιγαίο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο, όπου στα νοτιοανατολικά έως και τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες
τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.